Първи кадри на тайно заснетите пътни хулигани (ВИДЕО)

Първи кадри на тайно заснетите пътни хулигани (ВИДЕО) | StandartNews.com

От две седмици тече кампанията "Шофирай с камера". Част от заснетите нарушения бяха излъчени в предаването "Здравей, България". От раздадените 25 камери са заснети 300 клипа, като 30 сигнала вече са изпратени в "Пътна полиция".

"Има много голям интерес към кампанията, постоянно се обаждат нови хора, които искат камери. Много са активни, за което благодаря", заяви Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

По думите му едно от най-фрапиращите нарушения е минаване на жп прелез. Неправилно изпреварване, шофиране в еднопосочна улица и профучаване на спирка на градския транспорт, въпреки че на нея има спрял трамвай, са сред другите заснети нарушения.

"Експертите и политиците се обединиха около това, че законът за събиране на глобите не работи. Трябва да има неизбежност на наказанието", на мнение е Тодоров. Той даде пример с 30-годишен мъж от София, който е натрупал глоби в КАТ за 35 000 лева.

„Никога не е имал книжка, кара без застраховки и винетки и ние питаме какво правим с този човек", попита Владимир Тодоров.

"Тук има два подхода – конфискация на автомобила или временно задържане на колата от три или шест месеца. След като си плати глобата, тогава да му се върне. Надявам се това да бъде прието, защото след като държавата е с вързани ръце и не иска да промени закон от 69-а година, трябва да има такива мерки", на мнение е Тодоров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай