Първенци сме по самоубийства

Експерти искат да се създаде психологическа база за помощ

Първенци сме по самоубийства | StandartNews.com

Бургас. България е на челно място по брой самоубийства в Европа. Тази статистика представиха психолози, които се събраха в Бургас от цялата страна на форума "Отворени врати на психологическите практики", съобщи БНТ.

Причината за многото самоубийства в страната ни са ниските доходи и напрегнатото ежедневие, смятат специалистите и съветват при най-малкия проблем да се търси помощ.

В българина все още не се е зародила културата при проблемни ситуации да търси специализирана помощ. В много случаи обаче нерешените проблеми водят до депресии и желание за слагане на край на живота. Именно това е и причината през последните месеци да станем свидетели на толкова много самоубийства, обясняват психолозите.

Има масова истерия. Има хора, които са насърчени, че други "дават тон за песен" и те също реализират неща, които на тях им стоят по някакъв начин като импулс, обясни психотерапевтът Светозар Димитров.

Психолозите настояват от България да се създаде психологическа база, която да бъде достъпна за всички и при най-малкия проблем хората да търсят помощ там.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай