Парламентът с минута мълчание за жертвите в Ница

Парламентът с минута мълчание за жертвите в Ница | StandartNews.com

Народното събрание на България осъди жестокото нападение в Ница. Преди да се захванат със законодателната си дейност, депутатите склониха глави в памет на загиналите във Франция. 

„С дълбока покруса посрещнахме новината за варварската терористична атака в Ница в деня на националния празник на Франция, при която загинаха десетки невинни граждани. Това е поредното грубо, недопустимо насилие, несъвместимо с ценностите на съвременния свят. В този тежък момент изразяваме своята солидарност към приятелския френски народ, скърбим за жертвите и сме съпричастни към мъката на техните семейства и близки. Днес ние за пореден път осъждаме всяка форма на тероризъм и заявяваме своята решителност за борба с всички актове на насилие срещу невинни граждани", се посочва в декларацията на Народното събрание, прочетена от председателстващия пленарното заседание Димитър Главчев.

По-рано тази сутрин и премиерът Бойко Борисов изказа съболезнованията си. Всичко за нападението, което отне живота на над 80 души, четете ТУК!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай