Паркираме безплатно край болниците

Без синя зона, ВМА строи 6 етажен паркинг

Паркираме безплатно край болниците | StandartNews.com

София. По-евтино или напълно безплатно паркиране около големите болници в София обмисля да въведе Столична община.
„Паркирането на пациентите е един от най-тежките проблеми. Получава се мъчение - не стига, че човек е болен, ами не може да паркира, не може да бъде спокоен за това, което е дошъл, обясни шефът на ВМА ген. Стоян Тонев пред bTV. Той призна, че проблемът е от години.

Ген. Тонев планира построяването на 6-етажен паркинг с площадка за хеликоптер, който ще се използва и от близките здравни заведения. Първите 4 години таксата ще 1 лев на час, после става безплатно.

От общината също обсъждат облекчаване на паркирането около болниците. Сега там сега има синя и зелена зона. Да се издаде специален служебен абонамент на болниците на преференциална цена, за да може болниците да използват този служебен абонамент не само за личните коли на докторите ами по-скоро за пациентите. Това предлага председателят на Комисията по транспорта в Столичния общински съвет Радослав Тошев.

Предстои съгласуване на идеята с управата на болниците. Освен това, където е възможно, около здравните заведения ще бъдат обособени безплатни паркоместа.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Автор Рени
Коментирай