Пак викат Борисов за "Авиоотряд 28"

Пак викат Борисов за "Авиоотряд 28" | StandartNews.com

София. Втори опит да препита бившия премиер Бойко Борисов ще направи парламентарната комисия "Авиоотряд 28" утре.

Преди седмица той не се яви на редовното заседание, с което наруши текстове в Конституцията и правилника на Народното събрание. Председателят й Венцислав Лаков заяви, че ще изпрати отново поканата си, но този път на настоящия адрес на Борисов. Освен бившия премиер на заседанието трябва да присъстват и служители с ръководни длъжности от "Летище София" ЕАД.

Комисията удължи срока си до 30 септември. Засега депутатите се опитват да разберат кой е придружавал Борисов на полетите с държавния оператор и въздухоплавателни машини на ВВС. За по-голямата част от полетите те удрят на камък, поне до момента. Комисията обаче разкри голям брой полети с доказана нецелесъобразност. Лаков обясни, че всички документи ще бъдат предадени на прокуратурата.

Междувременно държавното обвинение започна свое собствено разследване. Депутатите от ГЕРБ Владислав Горанов и Ивайло Московски призоваха работата на парламентарната комисия да бъде временно прекратена, докато прокуратурата не излезе със становище по случая.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай