Пак арестуваха бивш футболен президент

Пак арестуваха бивш футболен президент | StandartNews.com

Благоевград. Бившият президент на футболен клуб "Пирин" – Благоевград Христо Христов отвори доста работа на полицията в Сандански в сряда и четвъртък. Най-напред той открадна тир, натоварен с дърва за огрев, с който катастрофира на бензиностанция в санданското село Катунци. Тъкмо излезе от ареста за това провинение и пак се прояви. Въоръжи се с ножове и започна да плаши миряните край църквата в селището. Екшънът се разигра малко след 10,00 часа в селището.

Наложи се кметът на Катунци Стоян Танушев да се обажда и на полицията, и на прокуратурата, за да бъде арестуван отново експрезидентът на ФК „Пирин".

Към 11,00 часа Христов отново е арестуван. Само за няколко часа стоматологът за втори път бил прибран с белезници зад решетките.

Д-р Христо Христов оглавява футболен клуб "Пирин" в началото на 90-те години на миналия век. По-късно, след като напуска поста, стоматологът се забърква в редица скандали. Дълги години докторът живее в столицата. Преди четири, пет месеца се прибрал в бащината къща в Катунци. Според местните обаче бившият футболен президент напоследък бил психически нестабилен. Нищо не работел, живеел мизерно и се изхранвал от подаяния. Напоследък станал и много буен, започнал да тормози жители на селището. „По-добре да не го пускат, че хората не могат да го търпят повече. Ще стане някоя беля", твърдят местни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай