Освободиха шофьор, обвинен за смъртта на пловдивчанка

Освободиха шофьор, обвинен за смъртта на пловдивчанка | StandartNews.com

Пловдив. Шофьорът на камиона, който скъса тролейбусна мрежа и уби на място пловдивчанката Галя Халачева, Стефан Цветков е пуснат от ареста. Освобождаването му е станало с прокурорско постановление. По думите на окръжния прокурор Румен Попов предстои обвиненията спрямо него да бъдат прецизирани, тъй като едно такова дело е свързано с много експертизи и обстоятелства, които тепърва ще се изясняват.

Ще се установява на кого е вината и има ли съпричиняване, добави Попов. Окръжният прокурор на Пловдив обяви още, че свиква среща с представители на различните институции във връзка с трагичния инцидент в петък.

Градската управа пък ще пита днес ръководството на “Градски транспорт” АД какво е състоянието на тролейбусната мрежа и какви мерки се взимат от дружеството, за да я поддържа. 

Контактната мрежа е собственост на приватизираната фирма “Градски транспорт”. Собственикът на дружеството Ангел Батаклиев заяви веднага след инцидента, че жиците се намират на височина 5 метра и специално в този участък са в перфектно състояние.

Той напомни, че няколко пъти е искал общината да въведе ограничения за превозване на едрогабаритни товари по централните улици, където е прокарана контактна мрежа.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай