Оксана дразни крал Мохамед V с наследника

Кратката вълшебна приказва се превърна в безконечна съдебна сага

Оксана дразни крал Мохамед V с наследника | StandartNews.com

О

Няма начин да не сте чували тяхната история - тя започна като вълшебна приказка, за да се превърне в дивен скандал. Бившият крал на Малайзия се ожени за Мис Москва 2015 Оксана Воеводина, месеци по-късно се разведе, отказа се от трона, но скандалите около бившото семейство пълнят световната преса всеки път щом стане дума за престолонаследника Леон, когото Мохамед V така и призна за син.

Тези дни Оксана отново изпита кралското търпение като пусна снимка с момчето в социалните мрежи, за да покаже колко прилича на баща си и да обяви, че в обучението му тази зима е наблегнала на гимнастиката, а в следващата - ще го учи да кара кънки и ски.

За какво са й толкова пари за малкото дете?

За кого ме взема тя, да не съм Бил Гейтс? Така репликира Мохамед V, когато узна, че екссъпругата му Оксана Воеводина иска от него като обезщетение имение за около 11 милиона долара и близо 33 000 долара месечно за отглеждането на сина им. Да не би да е рашила отсега да го праща в колежа Итън, възмути се монархът след като получи списъка с поредните претенции от адвокатите й.

Оксана така и не се примири с кралския договор, който й бе поднесен на раздяла. Бившият ѝ съпруг предложи да създаде за сина им фонд за четвърт милион долара. В замяна на това кралят на Малайзия поиска тя и синът й да напуснат живота му и да не го търсят. Освен това Оксана трябва да възпитава Леон като мюсюлманин, да изтрие всички профили си в социалните мрежи, както и всички публикувани досега съвместни снимки с краля.

Руската красавица обаче няма намерение да изпълнява договора. И се надява приказния живот, на който се радваше повече от година, след време да споходи и сина й.

Коя е Оксана Воеводина?

Ксения Дягилева, която става известна като Оксана Воеводина, е родена в Москва на 10 юни 1993 година. Още от детството си момичето искало да се занимава с танци, а в по-горните класове започвало да се обучава в училище за модели. Преди да спечели конкурса за красота,  успяла да поработи като модел зад граница и да получи степен бакалавър по икономика. След победата си в конкурса през 2015-та, Оксана имала планове да създаде своя собствена линия дрехи или да започне работа в някоя телевизия. Среща с монарха обаче я вкарва в друга приказка.

Животът на крал Мохамед е обвит в тайна

За живота на крал Мохамед до появата на ефектната рускиня се знае много малко.  Роден е на 6 октомври 1969 година. Завършил е университета в Оксфорд, където учил дипломация и международни отношения. Започнал с политиката да се занимава още през 2009-та година, когато баща му получил инсулт. В края на декември 2016-та година официално започва да управлява Малайзия, въпреки че в страната той има по-скоро церемониална роля, властта е в ръцете на премиера и парламента. През 2018-та година неочаквано се оттегли от престола, но въпреки това продължава да управлява няколкото щати.

Твърди се, че обича екстремалните спортове и стрелбата. Обожава лукса. На ръката му блести швейцарския Astronomia Tourbillon от Jacob&Co от 18-каратово бяло злато, което се оценява на 540 000 долара. Докато бе монарх, ежегодно заделял за лични разходи 3,3 милиона долара. Страстта към часовниците го тика в ръцете на Оксана.

Бракът с шпионката от Кремъл

Двамата се срещат през пролетта на 2017-та година в Европа на изложение на най-скъпите часовници, на което Мис Москва 2015 рекламирала една от световните марки. Рускинята описва този момент така: Той ми се представи като крал на Малайзия, а аз помислих, че се шегува и му казах – Аз пък съм кралицата на Москва. Кралят така бил омагьосан от нея, че всеки месец си намирал повод да кацне в руската столица. Наемал най-скъпите лимузини, подарявал й най-скъпите диаманти. Един от тях тя продължава да носи и върди, че има само един подобен екземпляр, който украсява ръката на Виктория Бекъм.

Монархът завел любимата си в Малайзия, но там посрещането изобщо не било гостоприемно. Народът го недолюбвал заради луксозния му живот, рускинята направо взривила обществото напрежение.

Падналият малайзийски самолет над Донецк през 2014-та година и слуховете, че Русия има пръст в катастрофата бързо стигнали до Куала Лумпур. Затова и когато Оксана кацнала там, веднага тръгнала мълвата, че е руски шпионин, който Кремъл се опитва да внедри в кралската спалня.

Въпреки общественото недоволство, кралят вдигнал пищна сватба през ноември 2018-та, на която присъствал целия елит на страната, а за забавата се погрижили най-популярните руски артисти.

Булчинска рокля, която впоследствие Оксана продаде за 500 000 долара, бе от колекцията на Юдашкин. В разгара на сватбата обаче тя е свалила, за да облече местна рокля с хиджаб, като благоверна съпруга на монарха, която вече е приела исляма. Снимката, в която двамата влюбени стояха усмихнати пред стена с цветя и изпращаха сърчица на целия свят, обиколи планетата. Но идилията приключи съвсем скоро.

Бащата може да е всеки азиатец

Бракът с Оксана е вторият за Мохамед, който през 2004-та година се жени за местна знатна девайка, която обаче не може да му роди дете и затова се разделят. Малко преди сватбата с рускинята, кралят я завел в частна клиника в Германия, за да се увери, че този път ще има наследник. След дългото сватбено пътешествие в Астралия, двойката се завърнала в Малайзия, а скоро след това станало ясно, че Оксана е бременна.

Въпреки че в началото кралят бил на седмото небе, когато миската била в четвъртия месец, той я обвинил в изневяра и я изхвърлил от двореца.

Местните медии твърдят, че повод за кралското подозрение станало близкото минало на моделката и участието й в реалити шоуто „Ваканция в Мексико“. Кадри от една вила така шокирали краля, че предизвикали развода.

Воеводина се върнала в Русия, родила Леон, а след това започнала дългата съдебна сага, която продължава и до днес  Рускинята се жалва, че се отрекла от вярата си заради него, той я напада, че с изневерите си го е срутила от трона Въпросът с наследника остава открит. Той твърди, че тя не е съгласна с ДНК-теста, тя обяснява, че е обидена в съмненията му: може да е всеки от Азия.

Така или иначе, полическият скандал в страната не предвещава кралско бъдеще за Леон. Още повече, че последните слухове са, че Мохамед вече е с друга жена и най-вероятно от нея ще чака наследник. След печална си слава с руската красавица, бившият крал едва ли ще даде нов повод за материал на светските хроникьори.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай