Обстановката в Смолян и Кърджали остава тежка

Обстановката в Смолян и Кърджали остава тежка | StandartNews.com

Пътната обстановка остава тежка в областите Кърджали, Смолян и част от Пазарджик съобщи инж. Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура". Пред Тв7 той каза още : „Третокласната пътна мрежа на двете области Кърджали и Смолян остана затворена и тази нощ за всички превозни средства. Надявам се през днешния ден третокласната пътна мрежа да бъде отворена и на двете области. Има много паднали дървета и свлечена скална маса. Съвместно с екипите на ПБЗН заедно ги отстраняваме. Включиха се и екипи от горските стопанства. Не мога да кажа, че към момента имаме нужда от помощ от военните", обясни инж. Лазаров.

Инж. Лазаров допълни, че магистралите са почистени и проходими за движение при зимни условия. Въпреки това има предупреждение към гражданите при преминаване на планинските проходи заради възможни струтвания на земни маси. Може да се пътува, но по пътищата за Смолян и Кърджали има редица ограничения.

Всички, които пътуват трябва предварително да се информират за маршрута, който са избрали. Инж. Лазаров каза още, че в областите Смолям и Кърджали екипи работят без прекъсване по разчистването на паднали дървета и земна маса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай