Обрат след "Игри на волята"! Лоша новина за победителя Рълев

Колко пари наистина ще грабне от шоуто

Обрат след "Игри на волята"! Лоша новина за победителя Рълев | StandartNews.com

Лоша новина за големия победител от "Игри на волята". Иван Рълев грабна чека за 100 бона от шоуто, но всички се питат дали наистина ще получи тази сума. Отговорът е не.

Пъргавият Рълев се чувства като ударен с мокър парцал при новината, че ще трябва да вземе по-малко от спечелената сума.

Оказва се, че подобни награди подлежат на данъчно облагане в размер на 10%. Просто изчисляване сочи, че Рълев ще получи чисти 90 бона. Цели 10 хиляди ще трябва да даде за данъци, пише "Блиц". 

Същият е случаят и с победителите от "Фермата". Неотдавна победителката от фермерското шоу Хепи Ванче сподели в телевизионно интервю какво ще направи със спечелените 90 000 лв. Тогава водещият я поправи, че наградата е от 100 бона. Напук на всичко тя разкри грозната истината, че всъщност трябва да си плати данъците за наградата. 

Повечето хора смятат, че подобни печалби от различни формати и телевизионни игри не подлежат на данъци, но жестоко се лъжат. Облагат се с 10% данък, което доста ядосва самите победители, които в последствие разбират, че печалбата им ще бъде в пъти по-малка.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Габи
преди 4 месеца

Какво ще каже този нагаждач за приятелките си Виолета и дъщеря и?Като е много безупречен, защо подари една от игрите на Виолета?Продуцентите го направиха измислен герой и победител.Както и Мастер шеф, така и тук победиха скритите и откритите манипулатори и гадняри.

Откажи