Събота,

Обрат: Има ли драма покрай напускането на Гавазова

От: Агенция Стандарт -
36452
Обрат: Има ли драма покрай напускането на Гавазова
A
A
A

Забележка, че се прозява в ефир, е формалната причина Биляна Гавазова да напусне Би Ти Ви. Шефът на новините в телевизията Антон Хекимян е скастрил своята подчинена, след като получил оплаквания от екипа на сутрешния блок. Звездата се обидила, ядосала се и подала предизвестие за напускане точно преди войната в Украйна, когато работата в актуалните предавания е най-много. Надявала се да я молят да се остане, но не се получило. 

Скандалът с Биляна Гавазова избухнал дни преди първите удари на Русия срещу Украйна. Понеже стават от сън в малките часове на нощта и са в ефир още от 6 часа сутринта, водещата и колегите й, повечето от които са с малки деца, често са недоспали.

"Но докато останалите се стараят да изглежда свежи, Биляна си позволява свободно да се прозява в ефир и да обяснява, че й се спи. Ако ставаше въпрос за единичен случай, всичко щеше да е наред", убедени са колеги на Гавазова. Но тъй като се случвало доста често, операторите започнали да се оплакват на шефа Хекимян. Те се чудели как да снимат журналистката така, че да не личи кога се прозява. Директорът на новините от своя страна повдигнал въпроса на време на оперативка с екипа. Той директно казал на водещата прикрива прозявките си в ефир, твърди столичен таброид.

Изненадващо за всички, тази забележка вбесила изявяващата се като примадона Гавазова. Биляна била смъртно обидена, че бившият й колега, с когото преди години водеше "Тази сутрин", й прави забележка пред целия екип.

Смятайки се за незаменима, тя решила да блъфира, подавайки предизвестие за прекратяване на трудовия си договор. В Би Ти Ви са убедени, че водещата се е надявала Хекимян да скъса предизвестието и да й се извини за липсата на тактичност, признавайки колко е трудно да изглеждаш свеж, след като си станал от сън в 4 часа през нощта.

Самият Хекимян обаче с години е водил същото предаване, без да се прозява, така че сметките на Гавазова излезли криви. Той не само че не й се извинил, но веднага подписал молбата й за напускане.

Вместо да остане да работи в телевизията още месец, докато тече предизвестието й, Биляна решила да излезе в отпуска. Това се случило точно преди войната в Украйна. Така оставила колегата си Златимир Йочев да води сутрешния блок сам в най-напрегнатия момент. Хекимян направи опит да включи в нея новинаря Денислав Борисов, който да помага с интервютата. По този начин обаче новините останаха с човек по-малко. Ето защо няколко дни по-късно Борисов се върна в емисиите, а Йочев остана сам в "Тази сутрин".

Според слуховете, Биляна Гавазова много страда, че вече не е на екран. Тя се чувствала прекрасно като звезда на сутрешния блок, а и заплатата й не била никак лоша. Но гордостта й не позволявала да моли да я върнат на работа. По този безславен и нелеп начин приключила кариерата й в Би Ти Ви.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com