Няма пострадали българи в Северна Гърция

Няма пострадали българи в Северна Гърция | StandartNews.com

До момента няма пострадали и бедстващи български граждани в засегнатите територии в Гърция. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи по повод пожарите в нашата съседка.

Основните пътища са проходими към момента. Поради гъстия дим, на много места в засегнатите райони и в планинските части е затруднено придвижването. Затворено обаче е движението през района на Теологос, което прави прехода на север по този път невъзможен. Желателно е да се използват крайбрежните пътища за напускане на острова. Фериботите се движат нормално. Желаещите могат да напуснат острова през пристанищата, сочи информация на Генералното консулство на Република България в Солун.

Локален пожар е възникнал на Света гора, в близост до Хилендарския манастир, както и в района на Кумица. Ситуацията там обаче е под контрол.

Продължават усилията на гръцките власти за овладяване на пожарите, бушуващи на остров Тасос. От четирите огнища две са потушени. Тежка остава ситуацията в района на Алики и Принос, както и околностите – Рахони, Казавити, Сотирос, които на места са извън контрол. Огнената стихия бушува предимно в планинските части. Очаква се ситуацията да бъде овладяна до края на деня, допълват от МВнР.

Повече за ситуацията в Северна Гърция четете ТУК. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай