Новобранците Бареков и Тотев козирували на един командир

Новобранците Бареков и Тотев козирували на един командир | StandartNews.com

Политическите врагове Иван Тотев и Николай Бареков са били новобранци на един и същи командир, разкрива в. "Марица". Шефът на пловдивските ГЕРБери и кмет Иван Тотев е служил в 25-и авиационен полк в Чешнигирово, а лидерът на движение "България без цензура" Николай Бареков - в Корпуса за тактическа авиация срещу Мебелна къща на Асеновградско шосе. Началник и на двамата е бил генерал Димитър Цветков, който наскоро загърби ГЕРБ и мина в отбора на Бареков.

Цветков, който като пилот има 2700 часа във въздуха, е командир на авиаторския корпус от 1996 до 2000 г.
"Тотев го помня от клетвата в Чешнигирово - висок, снажен, в първата редица", разказва Цветков. Днешният кмет нямал издънки в казармата, където обслужвал самолетите и радиолокационните станции, но и не впечатлил с нещо.
"Николай Бареков влезе в казармата на по-голяма възраст - 26-годишен, след като вече бе завършил университета", припомня си Цветков. Уточнява, че са добри познати с родителите на младия политик, а самия него го помни като момче още от 1991 г. Преди казармата, още като заместник-командир, Цветков поканил Николай в корпуса да води програмата при прегледа на любителското творчество. Маршировката на плаца и строй се-преброй се Бареков е изкарал в учебния център в Ямбол.

"Оттам през 1998 г. беше разпределен при нас в корпуса", разказва Цветков и категорично отхвърля предположението, че е уредил Бареков да служи близко до дома.

Заедно с още трима висшисти бъдещият тв водещ получил самостоятелна стая в казармата срещу Мебелна къща. "Ненормално е 26-годишни мъже, и то с висше образование, да са заедно с 18-годишни войници", обяснява генералът. Николай Бареков е бил зачислен към началника на отдел "Информация и връзки с обществеността". Често оставал да работи след шест часа вечерта. За сметка на това пък ако не всеки ден, то през ден са го пускали у дома.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай