Новата игра на БСТ "Твоят късмет" помага за спортната инфраструктура

Новата игра на БСТ "Твоят късмет" помага за спортната инфраструктура | StandartNews.com

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и изпълнителния директор на Български спортен тотализатор (БСТ) Дамян Дамянов представиха днес новата моментна лотарийна игра „ТВОЯТ КЪСМЕТ".

„Както знаете, в бюджета на министерството на младежта и спорта няма заложени средства за спортна инфраструктура. До момента по Наредба №2 от 08.05.2014 г. имаме около 400 000 лева, които са само за реконструкция. Приходите от „ТВОЯТ КЪСМЕТ" – печелиш ти, печели и твоят град!" ще отиват само за спортна инфраструктура, а няма да се разпределят по други пера", коментира министър Кралев.

Принципът, по който ще се насочват средства към отделните региони след предоставяне и одобрение на цялостна проектна документация, е на базата на постъпленията от този регион. Целта е чрез стимулиране на местния интерес към изграждане, обновяване или модернизиране на спортни обекти, да се реализират по-големи продажби на моментната лотарийна игра, с което да се гарантират повече отчисления за бюджета на Министерство на младежта и спорта в частта за финансиране на проекти по Наредба №2.

„Всички наши игри носят печалби на участниците в тях, но и много ползи за българския спорт. „ТВОЯТ КЪСМЕТ" е още една игра, която от своя страна ще помага на спорта, грижейки се за спортните бази в страната. Това ми дава основание да вярвам, че тя бързо ще се превърне в любимата моментна лотарийна игра в България", заяви пред журналистите Дамян Дамянов.

„ТВОЯТ КЪСМЕТ" е специална моментна лотарийна игра на СПОРТ ТОТО. Общата сума на всички печалби в нея е 26 000 000 лв. Участниците в играта имат възможност да спечелят 11 печалби по 100 000 лева, 12 – по 50 000 лева и 13 – по 20 000 лева. Освен това има още над 6 600 000 печалби от 2 лв. до 5 000 лв.

Талоните за играта „ТВОЯТ КЪСМЕТ" вече се продават на територията на цялата страна в мрежата от тото-пунктове на Български спортен тотализатор, както и в партньорски обекти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай