Нова книга разказва за Ванга и нейния храм

Нова книга разказва за Ванга и нейния храм | StandartNews.com

Благоевград. Книга – албум „Ванга и храмът" разкрива интересни факти и фотоси за строителството на църквата „Света Петка Българска" в местността Рупите.

Акцент в поредната творба на писателката Жени Костадинова, която е посветена на живота и делото на великата пророчица. Акцент този път обаче е строежът на храма, тъй като тази година на 14 октомври, на храмовия празник Петковден, ще се чества 20-годишнината от освещаването на църквата в Рупите.

Стотици снимки, разкази на очевидци, на близки и познати на Ванга, дават повече яснота на всичко, което касае строителството на храма и проблемите, свързани с него. Читателите ще научат много интересни неща за всичко, което се намира в манастирския комплекс – кога, как и защо е направено.

„Вярваме, че книгата, издадена от фондация „Ванга", ще събуди интереса на хората, тъй като всичко в нея е достоверно и точно. Може да се намери в нашия комплекс, цената й е 10 лева", сподели управителят Серафим Иванов. Той уточни, че поменът за 18-годишнината от смъртта на пророчицата Ванга ще се проведе на 9 август, събота. Тогава миряни и гости ще почетат за пореден път паметта на ясновидката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай