Нова измама: Задигат пари за "саниране"

Баба олекна с 10 бона в очакване на двойна сума

Нова измама: Задигат пари за "саниране" | StandartNews.com

Сливен. 83-годишна жена от Сливен изгоря с 10 000 лева, след като даде спестяванията си на измамница за "саниране" на жилището си.

На 6 ноември на телефон 112 е подаден сигнал от жена на 83 години от Сливен, че две непознати за нея лица са я заблудили и са й отнели сумата от 10 000 лева. Тя била спряна на улицата от млада дама, която се представила като общинарка и твърдяла, че познава бабата покрай работата си. Предложила й да я включи в европейска програма за ремонт и обновяване на жилища на възрастни хора.

Жената поканила своята "позната" в дома си, за да покаже каква нужда от ремонт има. Мнимата общинарка се обадила на свой познат и той дошъл да обясни на бабата, че по тази програма колкото пари може да даде сега, те ще й ги удвоят.

Тъй като старицата нямала пари в дома си, но имала в банка, те я придружили, за да ги изтегли, съобщават от полицията. Въпреки предупрежденията на служителките в банката да не тегли парите, жената изтеглила всичките си спестявания и ги дала на измамниците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай