Нов протест казва "не" на подслушванията

Ангел Славчев зове за сбор срещу бръмбарите във властта

Нов протест казва "не" на подслушванията | StandartNews.com

София. Нов протест ще има на жълтите павета, този път той ще е срещу подслушванията във властта.

Ангел Славчев, един от организаторите на протестите от последните месеци, призова гражданите да участват в следващия, който ще се проведе в събота от 11 часа пред Министерския съвет.

"Ще кажем твърдо "не" на това беззаконие с подслушванията. Досега се съмнявахме, но вече е повече от факт, че тези подслушвания са се случвали. Ние от протестите също имахме информация, че сме подслушвани, дори и следени" каза бунтарят пред БНР.

Той изрази възмущение, че с използване на бръмбарите се погазват основни права и се нарушава личното пространство на хората. "Провокацията дойде от там, че до момента имахме съмнения, но вече всички сме убедени в това".

"Няма пари за култура, за болници, а се дават толкова пари за подслушвания. Протестите свалиха правителство, свалиха сметка, свалиха директори в енергийно дружество. Сега е важно да покажем, че си отстояваме правата. Протестът ще бъде граждански и надпартиен, нашите права са надпартийни. Време е да спрем да се делим на червени, сини и какви ли не", обяви Славчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай