НЛП помага в кариерата, общуването и личния живот

НЛП помага в кариерата, общуването и личния живот | StandartNews.com

По случай 10-годишния си юбилей Институтът по невро-лингвистично програмиране представи успешни модели на популярни свои курсисти

Над 200 курсисти на Института по невро-лингвистично програмиране се събраха в сряда вечер в Централния военен клуб, за да отбележат 10-годишнината от стъпването на НЛП в България и да споделят как програмите и обученията по НЛП са им помогнали да постигнат успех в сферата, в която се развиват. На събитието присъстваха представители на бизнеса, мениджъри в едни от най-успешните български компании в областта на информационните технологии и предприемачеството, представители на културната сфера, шоубизнеса, психолози, лекари, преподаватели и др. Те са малка част от над 6 хиляди курсисти, преминали успешно различни програми и обучения по НЛП и прилагащи ги в ежедневната си практика.

„НЛП ме открехна към „софтуера на мозъка". Абсолютно всеки може да открие в НЛП модели, които да са му полезни в кариерата и общуването с хора – колеги, клиенти, близки", каза Светлин Наков, определян за светило в софтуерните среди у нас и по света, един от най-успешните визионери в IT образованието и основател на първия в България частен софтуерен университет „СофтУни".

Наталия Кобилкина, Георги Михов и Албена Комитова също представиха своите истории за успешно прилагане на НЛП практики в професионалната сфера.

„Когато започнах да се занимавам с НЛП, претърпявах редица провали в работата си, но самочувствието ми постепенно се повишаваше и бях готов за професионален удар. Повиших доходите си петкратно, използвайки НЛП техники", разкри предприемачът Георги Михов.

„Исках да бъда известна и богата, но всъщност не знаех каква точно искам да бъда. НЛП ми помогна да открия себе си и да се забавлявам с това, върху което работя", сподели адвокатът и медиатор Албена Комитова.

„Благодарение на НЛП научих български за отрицателно време, научих се да паркирам автомобила си перфектно на заден ход, научих се как да се продавам, като убеждавам другите в своите способности", в типичния си стил разкри Наталия Кобилкина.

Освен в кариерното развитие и професионално усъвършенстване, НЛП предлага техники и за лично щастие и постигане на поставени цели в личния живот. „Чувствах се обречена и жертва на съдбата в продължение на години неуспешни опити за забременяване. НЛП ми помогна да променя отношението си към света, да осъзная, че аз мога да контролирам живота си и ето, че днес „Промяната" е вече на няколко месеца, учи се да ходи и да прави бели", сподели Савина Антова.

„НЛП не моделира хората, не ги програмира. За 10 години Института по НЛП помогна на много хора да преоткрият себе си и своите неподозирани способности – това е, което прави НЛП", каза председателят на Института Ангел Лазаров. Той разкри, че в момента специалистите на ИНЛП работят върху разработването на програма за обединение и решаване на групови цели, от които по неговите думи обществото в България има изключително голяма нужда.

Какво е НЛП?

Всички познаваме успели хора, които се радват на висок престиж в професията, обществено доверие, социално признание и лично благополучие. Често се питаме - как става това? Можем ли и ние да бъдем толкова добри, колкото тях? Невро-лингвистичното програмиране (НЛП) ни дава не само отговори на всички тези въпроси. То ни предоставя различни техники за изследване на поведение, помага ни да осъзнаем към какво се стремим, да открием успешни житейски модели бързо и ефективно да постигаме собствените си цели. НЛП е система за изследване и промяна на реалното житейско поведение чрез набор от принципи, поведенчески похвати и техники. То позволява да се променят, възприемат или отстраняват навици и предоставя възможност за избор на най-добрия за всеки човек рационален, емоционален и физически статус. НЛП ни предлага практически познания за това как да надрастем своя индивидуален житейски опит и да повишим способността си за постигане на по-добро качество на живот. НЛП се изучава от милиони хора по света от най-различни сфери като управлението, продажбите, маркетинга, връзките с обществеността, образованието, терапията, взаимоотношенията между половете, армията, политиката, специалните служби, спорта, както и от хора занимаващи се с личностно израстване и развитие. НЛП помага на хората от бизнеса да бъдат максимално ефективни и да постигат целите си, да изграждат и управляват успешни екипи, да водят преговори и да побеждават конкурентите си. Чисто в личностен план, мнозина искат да подобрят взаимоотношението със себе си на първо място, със своите близки, приятели и партньори, което е в основата на всеки успех.

За Институт по Невро-лингвистично програмиране

Институтът по Невро-лингвистично програмиране е първата организация в България, която вече 10 години редовно провежда обучения по НЛП, съгласно международните стандарти за сертифициране. Институтът провежда различни курсове, свързани с кариерното развитие, стартирането и развитието на собствен бизнес, комуникацията в семейството и на работното място и др., които помагат на хората сами да извършат желаните промени и да постигат това, към което се стремят. Повече информация може да откриетe - ТУК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай