Вторник,

Николина Чакърдъкова чака четвърто внуче

От: Агенция Стандарт -
1289
Николина Чакърдъкова чака четвърто внуче
A
A
A

В навечерието на своя имен ден Николина Чакърдъкова гостува в студиото на "Тази събота и неделя".

„Щастлива съм, че съм българка! Не знам дали съм най-българската певица, не претендирам за това, но се чувствам много добре. Веднъж за финал на мой концерт реших да изпея химна, имах тази потребност. Изпях един куплет от „Хубава си, моя горо“, след което преминах към химна. Цялата публика започна да пее, без да ги карам“, сподели именитата певица.

Според нея фолклорът е като операта и ако трябва да го представим пред чужденци, задължително трябва да се обясни либретото. Пред чужда публика тя винаги използва преводач, който да разкаже за песента.

„Всяка песен е като приказка, толкова много човешки изживявания има в нея“, призна Николина Чакърдъкова, която не обича да гледа свои записи, но напоследък гледа стари концерти и се чуди кое е реалното – онова време или сегашното?

„Чудя се дали ще имаме пак такава публика, а не седнали през място и притеснени от пандемията. Според мен ще се върнем към нормалния живот след 4 години. На хората ще им трябва време, за да се освободят психологически от това бреме“, коментира певицата, която през септември навърши 52.

Тя разказа, че дъщеря й Мария три години е учила пеене тайно от нея, а след това две години са работили упорито заедно, за да се постигне нужното ниво.

„Имам тефтер с песни и докато не сложа ченгелче, продължаваме да репетираме. Когато сложа отметка, Мария казва „Майка ми писа 6“. Тя трябва да воюва за публиката си, за аполодисментите. Самокритична е и осъзнава, че с името си носи голям товар. А сега носи товар и отпред. Чакаме бебе всеки момент – за нея второ, а за мен 4-то внуче. Това е най-хубавият коледен подарък“, сподели щастливата баба.

Преди месец тя бе на 7-дневна почивка в Египет.

„Казах на семейството, че заминавам на почивка. Имам нужда по женски, с мои приятелки, да си почина от всичко“, призна певицата, която утре ще празнува Никулден в тесен семеен кръг.

„Чакам децата и внуците в Гоце Делчев, да празнуваме тихо и спокойно. Това е най-хубавото – да е пълна къщата! Аз се омъжих на 19 и родих сина си на 20. Чат-пат ме бъркат дали съм родила трето дете (смее се). Затова им казвам на децата – раждайте по-рано, за да ви помагам“, сподели Николина Чакърдъкова.

Нейното предколедно пожелание към всички българи е да са живи и здрави. По-бързо да отмине пандемията и да наваксаме пропуснатото. Да е благодатна и по-скойна 2022 година.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com