Невролог каза какви храни и напитки да избягваме при главоболие

Има различни фактори, които могат да причинят главоболие

Невролог каза какви храни и напитки да избягваме при главоболие | StandartNews.com

Много хора се сблъскват с проблема с постоянно главоболие. Има различни фактори, които могат да го причинят. Неврологът Александър Комаров изброи продуктите, които трябва да се избягват при болки в главата.

Комаров отбеляза, че има различни видове главоболие и освен това самото то може да бъде симптом на други заболявания, като артериална хипертония или менингит.

"Ако човек има високо кръвно налягане, тогава храните с високо съдържание на сол са противопоказни. Противопоказни са също кафето, силните чайове, енергийните напитки и храните, които могат да ускорят сърдечния ритъм, да свият кръвоносните съдове или да натрупат течности", обясни той.

Според шведски изследователи от университета в Малмьо болкоуспокояващите действат ефективно само когато влязат в кръвообращението. Хапчетата, които сега може да си купи човек с такива проблеми, нямат такива свойства.

Главоболието може да бъде придружено и от световъртеж. Терапевтът Андрей Кондрахин посочва, че това може да се дължи на нарушено мозъчно кръвообращение. Това е опасно, тъй като увеличава риска от инсулт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай