Необичайно топло време за септември

В сряда ще става за плаж, 21 градуса ще е температурата на морската вода

Необичайно топло време за септември | StandartNews.com

София. Необичайно топло ще бъде времето за края на септември. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно. Разкъсана облачност ще има над северните райони. Почти тихо, с минимални температури - между 12° и 17°, по Черноморието до 20°-22°. В София 14°.

През деня ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, преди обяд над западните, а след обяд над планинските райони. Максимални температури - между 28° и 33°. В София 28°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури - между 24°-28°. Температурата на морската вода е 21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще има временни увеличения на облачността, без валеж. По най-високите части ще духа умерен западен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 22°, на 2000 метра - 15°.
Атмосферното налягане ще се повиши и ще се доближи до средното за месец септември.

И през втората половина от седмицата времето ще се задържи предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Температурите ще останат по-високи от обичайните: в повечето места минималните ще са между 12° и 17°, а максималните - между 28° и 33°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай