Недялков даде на прокурор "Алфа Финанс Холдинг"

Недялков даде на прокурор "Алфа Финанс Холдинг" | StandartNews.com

Сигнал за компания "Алфа Финанс Холдинг" за извършени престъпления около продажбата на предприятието "Каолин" внесоха в прокуратурата издателят на агенция "ПИК" Недялко Недялков и главният й редактор Ивайло Крачунов днес.

Сигналът е писан въз основа на журналистическо разследване и предоставени данни по закона за достъп до обществена информация от Комисията по финансов надзор, неправителствени организации и движение "Екогласност".

"В сигнала са отразени три групи факти и обстоятелства, свързани с евентуални нарушения. Първото е за консеционерните договори на "Каолин" по време на управлението на Иво Прокопиев. Второто е за съмнения за ощетяване на акционерите при продажбата на дружеството на немската компания "Кварцверке" и пренасочването на акции към офшорни фирми, свързани с Прокопиев. И третата е от сигнал, свързан с международно дело за 30 милиона евро, което се води от арбитражния съд в Лондон, и е заведено от германската компания срещу "Алфа Финанс Холдинг", обясни Недялков.

Той коментира, че става въпрос за фрапиращи нарушения, като акции на "Каолин" от 1.45 евро са били продадени за 4 евро на германското дружество.

Преди седмица Недялко Недялков внесе и сигнал в прокуратура срещу представители на Протестна мрежа за използване на нерегламентирани доходи. Тогава той призова журналистите да се проверят доходите главно на Антоанета Цонева и Николай Стайков, както и на останалите членове на организацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай