Неделя,

Нечувано! Ето я смайващата пенсия на единия от братя Аргирови

От: Агенция Стандарт -
21329
Нечувано! Ето я смайващата пенсия на единия от братя Аргирови
A
A
A

Светослав Аргиров ще получава смайващата пенсия от 6000 евро, или 12 000 лв. Огромната сума ще му бъде отпусната от Норвегия, където той работи и живее от години. Там той е стигнал години за пенсия и ще се радва на такава, за каквато сътрудниците му в България могат единствено да мечтаят.

Заради изгорелите архиви на "Концертна дирекция" родните музиканти днес, както се знае, взимат мизерни възнаграждения за годините, в които са имали активна кариера. В Норвегия Светослав е диригент на църковен хор и свири на орган, а през уикенда забива по клубовете с рок тайфа и по този начин налива още средства във фамилния бюджет.

"В Норвегия хонорарите са галактически спрямо тези в България, защото скандинавката страна е една от най-богатите в Европа, а стандартът е извънредно висок. Пенсията ме държи тук, и несъмнено при всяка опция се връщам, с цел да се кача на сцената с брат ми", споделя Светослав, чиято съпругата е детска учителка със заплата 4000 евро. Двамата живеят пищно и не се лишават от нищо. Имат голяма къща с 2 декара двор, пише "Блиц".

Светослав живее в Норвегия от 1996 година. Заминава при започване на демокрацията, когато двамата с брат му вземат решение да прекратят кариерата си, пише изданието "България през днешния ден". Брат му Благовест споделя, че търсят нов дом за Светослав в България, който има желание да се откри у нас и да продаде парцела си в Норвегия. 


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com