Най-дразнещите типажи във Фейсбук

Най-дразнещите типажи във Фейсбук | StandartNews.com

Вманиачените родители и симулациите на красив живот вбесяват потребителите

Кърт Вонегът казва, че ти си този, на който се правиш, затова е добре да внимаваш на кой точно се правиш. В това отношение Фейсбук е перфектното огледало за характера на хората и става все по-трудно да защитим твърдението, че реалният и виртуалният човек са особено различни. В крайна сметка след достатъчно месеци ползване на всеки му проличава какъв е в социалната мрежа, затова тук ще опишем 12-те най-дразнещи типажи в световния клюкарник, открояващи се силно с поведението си.

1. Обсебеният тип

Или търсачът на внимание. Това е човек, който пуска по 10 статуси дневно, виси постоянно в мрежата, а с течение на времето в него се е отворил втори стомах, който вместо храна, консумира лайкове. Той има мнение по всяка тема, може да коментира всичко от политика до спорт, споделя всяко свое настроение и снимка. Леко луд човек, който лека-полека се е откъснал от всичко земно и живее за едното вдигнато палче.

2. Полицията на мненията

Естетическата полиция е едно от най-популярните явления в социалната мрежа. Това е мистър перфектен; човек със супер висока преценка за каквато и да било, готов винаги да покаже колко много превъзхожда вкуса на всички останали. Този тип потребител се активизира най-често около явления от типа "Паметника на Самуил" и веднага разяснява на всички останали колко са зле и най-вече дълбоко и провинциално изостанали. Естетическата полиция никога не спи, готова е винаги да ви обвини в некадърност и черпи самочувствие от публичната демонстрация на собственото си его.

3. Селфи кифлата

Казват, че фейсбук е новото порно, и в това има доза истина. В социалната мрежа лесно могат да се намерят профили на златотърсачки, в които сякаш е активиран някакъв особен селфиметраж, който ги кара да качват по десетки снимки на ден. Селфи кифлите обикновено се радват на голям брой обожатели, хиляди последователи и всеобща радост, която цари около тях. Маскират тъпотията си с фрази от рода на: "Който не ме харесва, значи ми завижда", или пък ученически максими от рода на: "Не е важно какво говорят зад гърба ти, важното е като се обърнеш на млъкнат". Чалгаджийска работа.

4. Спортният маниак

Това е типаж, който не е схванал, че има разлика между форум на "Левски" и ЦСКА, и Фейсбук. Абсолютно всичките му статуси са свързани с футболни драми, резултати, агитки и прочие. Обикновено дори не е написал името си, а се подвизава с прякор от рода на: "Червени/сини завинаги". Би изглеждал напълно самотен, ако нямаше и други като него, които да пренасят фенщината си в социалната мрежа съвсем безогледно.

5. Пощурелият от политика човек

За съжаление, по най-разбираеми причини, огромен брой българи влизат в категорията на пощурелия от политика човек. Това е потребител, който е напълно обсебен от интригите между власт и опозиция, съдбата на държавата, международната ни ориентация и т.н. Като цяло, този тип потребител притежава революционен заряд, обикновено е добре информиран и навярно тъкмо от него би трябвало да се очаква промяната. С течение на времето обаче, промяната така и не се е случила и той просто ден след ден демонстрира политическата си фиксация, изхабявайки бунтарската си енергия в безброй статуси и коментари.

6. Неадекватният

Това е човекът, който явно не разбира добре начина, по който фейсбук функционира, и се излага винаги фрапантно. Например, ето, току-що всички видяха как той хареса страницата: "Аз обичам жени с големи цици", а после сподели снимка от въпросната страница. После пък същият човек пусна снимка как е мъртвопиян от купон и приятелите му са го омазали с паста за зъби. На никой обаче не му се занимава да му обясни, че имиджът му реално страда от това и е би било добре да не демонстрира страстите и пороците си толкова видимо.

7. Кибикът

Кибикът не е пускал статус от половин година. Профилната му снимка е от 2011-та. Има два албума, без заглавие. И е напълно пасивен. В същото време обаче, ако се срещнете с него на кафе, ще ви изненада, като ви разкаже историите на всичките си съученици от гимназията и какво точно се е случило с тях след завършването. Този човек е обсебен от чуждите съдби и е прекалено свит по отношенията на собствената си. Носител е на един особен парадокс, съчетаващ пасивност и воайорство в едно. Иначе не е лош човек, просто на моменти е малко странен.

8. Този, който си харесва статусите сам

Абсолютна енигма. Пишеш статус, а после си го харесваш. Възможно ли е? Възможно е. Че има и по-лошо. Публикуваш снимка, после я лайкваш. Обикновено ако правиш първото, влече те и второто. Прилича на лека виртуална шизофрения, която трябва да се лекува.

9. Постоянно щастливият

Този човек е щастлив, откакто се е регистрирал в социалната мрежа. Поведението му е построено само и единствено върху задачата да убеди всички колко добре живее. Споделя единствено хубавите си моменти, разбираме кога отива на море, колко време е седял и кога се връща. А когато е някъде в чужбина, започва да ни информира какво се случва още от летището и през час пуска снимки от разходките си. Изключително дразнещ субект.

10. Маниакалната двойка

Любовта била смисъла на живота? Не и когато се случва на други досадници. Щастливата двойка има общ профил с двете им имена. Правят абсолютно всичко заедно и изглеждат като сраснали сиамски близнаци. Сърчицата преливат от употреба, но повече като емотикони, отколкото в реалността. Тези хора умеят да обичат по 24 часа в денонощието и вие непременно трябва да разберете, че са си налели вино и гледат любимия си сериал.

11. Лудата майка

Само преди две години тя погледна коремчето си и каза: като родя, разбира се, че няма да публикувам снимки на детето във фейсбук. Е, а сега какво да кажем за албумите "На мама сладура!" (200 снимки), "На разходка с мама и тате" (250 снимки" и "Навършихме една годинка!" (2356 снимки). А имаше години, вие я помните добре, когато беше най-готината мацка по дискотеките...Носталгията няма да ви помогне. Тази жена има едно нещо на този свят и това е нейното дете. Вие сте напълно излишен елемент и единствения начин да я заговорите отново е и вие да си направите бебе и най-сетне да намерите обща тема.

12. Разприятеляващият

Независимо за какво спорите, този типаж винаги има едно оръжие, което е всепоразяващо: заплахата да ви разприятели. Той редовно съобщава, че е "прочиствал" списъка си с приятелите, понеже не били съгласни с него или пък не реагирали както подобава на някакво световно събитие. Изключително дразнещ човек, който приема всичко на сериозно. Вие него обаче - недейте.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай