Най-скъпият развод в света вече е факт

Жената на Джеф Безос става №4 по богатство в света

Най-скъпият развод в света вече е факт | StandartNews.com

Най-скъпият развод в света вече е факт. Основателят и главен изпълнителен директор на Amazon.com Inc. Джеф Безос ще запази 75% от съвместните акции в многомилиардната компания, след като приключи развода си, се посочва в официално изявление на неговата вече бивша съпруга Маккензи Безос, направено снощи. 

"Щастлива съм да му предоставя (на Джеф Безос) всички мои интереси във "Вашингтон Поуст", в компанията за космически полети Blue Origin и 75% от нашите съвместни акции в Amazon.com, както и правото му на глас с моите 25% от общите ни акции в Amazon, за да подкрепя неговото продължаващо участие в екипите на тези невероятни компании“, заявява г-жа Маккензи Безос.

Трябва да се има предвид, че със запазените от Маккензи "само" 25% от притежаваните от двамата бивши съпрузи акции в Amazon, тя се превръща автоматично в четвъртата най-богата жена в света с активи за $35,6 млрд. Въпреки това Джеф Безос остава най-богатият човек на планета, както и най-големият акционен в Amazon с около 12% от акциите на мегакомпанията.

 

Фото ЕПА/БГНЕС

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай