Наши тамплиери в мисиите на ООН

Наши тамплиери в мисиите на ООН | StandartNews.com

Наши млади тамплиери ще участват в работата на дипломатическите представителства на ООН във Вашингтон, Виена и Женева. Това съобщи за "Стандарт" Великият приор ген. Румен Ралчев.

В сряда той заминава за Бристол, Англия, за да участва в Магистралния съвет на Световната организация на рицарите тамплиери от Йерусалим - OSMTH. В състава на българската делегация са включени и млади тамплиери, които ще продължат обучението си в комисиите на OSMTH, допълни Ралчев. За първи път в последните 20 години Магистралният съвет ще направи промени в устава на ордена. Ще бъде затегнат режимът за прием на нови членове, ще бъдат въведени нови, по-строги изисквания за заемането на различните длъжности, и ще бъдат променени годишните парични вноски на Великите приорати към Ордена. Съветът, ръководен от Великия магистър на OSMTH бригаден генерал (ор) Патрик Рей, ще обсъжда дипломатическите и хуманитарните мисии на тамплиерите по света, свързани с конфликтите в Украйна, Ирак и Сирия и борбата с болестта ебола в Африка. Ще има и специална позиция, свързана с групировката "Ислямска държава".
Българските тамплиери ще имаме ключова роля в заседанието, защото дейността на рицарите в Украйна и Русия се развива под менторството на Велик Приорат България, подчерта Ралчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай