"Направи добро" продължава във "Военна рампа"

"Направи добро" продължава във "Военна рампа" | StandartNews.com

София. След лагера във "Враждебна", УМБАЛ "Александровска" продължава инициативата "Направи добро" с прегледи на деца в бежанския център в кв. "Военна рампа". Проектът се изпълнява съвместно с Организацията на евреите в България "Шалом".

На 26 октомври (събота), екип от педиатри, детски офталмолози, хирурзи и специалисти по спешна медицина ще започнат прегледите в 9.00 сутринта.

Болницата осигурява оборудвани линейки с диагностични апарати и апаратура за оценка на офталмологичния статус на децата. Нуждаещите се от хоспитализация, ще бъдат настанявани в УМБАЛ "Александровска".

ОЕБ "Шалом" ще дари лекарства и очила на децата, нуждаещи се от оптична корекция и лакомства на всички прегледани деца.

На 19 октомври, екипът посети бежанския цетър "Враждебна", където бяха прегледани 135 деца и 25 възрастни със сериозни заболявания. 82 от децата получиха лекарства от ОЕБ "Шалом", 12 – очила. Медикаментите за възрастни (инсулини, антибиотици и др.) бяха осигурени от УМБАЛ "Александровска".

По предварителни данни, в центъра "Военна рампа" са настанени 350 деца на бежанци. В помощ на лекарите от "Александровска" (общо 10), ще бъдат 10 доброволци от ОЕБ "Шалом" и 5 студенти по медицина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай