Мотивирай се за фитнес

Мотивирай се за фитнес | StandartNews.com

Петък е и дойде време за нашата рубрика "Петъчен фитнес". За някои от нас отделянето на време за тренировки става доста трудно, особено през зимата, когато много отпуснати и нямаме желание за нищо. През зимата хапваме повече пред телевизора, седейки на топло, движим се по-малко и нямаме никаква мотивация за фитнес.

Мотивацията е много важна, когато искате да влезете във форма през тежките зимни дни. Ето няколко метода за мотивация на za-fitnes.com, доказали своята ефективност.

Включете се в спортно събитие

Когато човек се събира с хора и има графици и прочие и всичко това му носи удоволствие (тоест го прави по желание а не по необходимост) , то ще се чувства все по-добре след всяко отминало събитие. Било то бягане, скачане, колоездене или каквото и да е свързано със спорт събитие.

Тренирайте с приятели

Тренирането с приятели има много преимущества, но това поради което сме го поставили тук е, че когато имате човек с които да тренирате не само, че ще имате еднакви цели, теми но и ще се мотивирате взаимно. Когато например един от вас се отдаде на мързелив следобед, а знае че има уговорена среща с другия във залата или за някаква тренировка то шансът да отиде е много по-голям, а веднъж след като отиде всякакъв вид мързел ще е просто спомен.

Сменяйте упражненията и тренировките

Честа причина за отказването на хората от тренировките и спорта е доскучаването. Решението на доскучаването често е доста простичко, сменяйте упражненията, тренировките и методите на всичко с което се занимавате свързано със спорт. Така ще подобрите резултатите си, но и няма да умирате от скука. В доста чести случаи всъщност може да намерите нещо ново което да ви хареса много повече.

Слушайте музика по време на тренировка

За къде сме без музика.  Пуснете любимото радио или подгответе плейлист с вашите фаворити за тренирате и мотивацията ви е гарантирана!

Радвайте се на резултатите

Може би най-ефективната мотивация е когато за пръв път видите резултати, но дори и след това, всяка малка промяна постигната с труд и упоритост ще е вашата награда. А тя разбира се ще ви мотивира да продължавате, защото виждате на какво сте способни и искате да разберете какво още може да постигнете.

Използвайте тренировките като отдушник на лошите чувства и емоции от ежедневието

След дълъг и мъчителен ден в училище или на работа, вероятно ви се иска да се проснете на дивана и да си почивате. За много хора обаче това време не е за почивка а за отпускане... но под друга форма – тренировка! Ако гледате с присмех и недоверие в момента, няма да се учудим. Но все пак ако се решите да опитате ви обещаваме, че ще се почувствате доста по-спокойни, отпуснати и отпочинали след една кратка физическа тренировка.

Присъединете се към форум или сайт и коментирайте, помагайте и се учете

Поддържайте мотивацията си, споделяйте, помагайте и научавайте нещо ново всеки ден. Така ще включите целия си потенциал в нещо съществено и градивно – вашето здраве и вътрешно чувство.

Купете си спортни дрехи и аксесоари

От време на време, както при дамите, пазаруването може да ви помогне да поддържате искрата. Ако не сте фенове на спортните дрехи, може да си купите кухненски прибори които да ви улеснят готвенето, нов кантар, чифт маратонки или дори да смените старите ръкавици. Малко или много това ще ви помогне да тренирате по усърдно и с повече желание.

Намерете човек, които да ви вдъхновява

Много добро решение, когато имате човек които да ви вдъхновява, да искате да сте във възможно най-добрата си форма и да се чувствате доволни от себе си. Не защото другите искат това, а защото вие го искате и го заслужавате и ще го получите. Този тип мотивация е много силна, но за сметка на това е доста трудна, тъй като повечето хора на които се възхищават трениращите, са професионални спортисти, като това ги лишава от прекия контакт с тях. Ние ви съветваме да намерите някои приятел или познат, които е запален на същата тема и да комуникирате повече с него. Така ще може наистина да получите вдъхновение и мотивация която да е постоянно с вас.

Поставете си постижими цели

Когато за пръв път стъпите в залата или на стадиона и си представяте как искате да изглеждате или къде искате да сте след време, това е нещо съвсем нормално и полезно. Трябва обаче да правите разлика между постижими и непостижими цели. Защо ли? Когато си поставите непостижими цели, то вместо мотивация вие ще получите разочарование и отчаяние. Когато обаче си поставите постижими цели, например -5кг за 2 месеца, то след като видите резултат ще се почувствате доволни от себе си и факта че сте успели да изпълните целта си, а след това е време за нова цел и след това нова и нова за да продължите да се развивате

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай