Момиче на Бонд за една нощ

Момиче на Бонд за една нощ | StandartNews.com

Какво е да си част от вълнуващия свят на Агент 007 и да участваш в първото в света селфи от Космоса? Да се надбягваш с бъги в пустинята и да минеш по червения килим в Лас Вегас за премиерата на "Спектър" - най-новия филм за Джеймс Бонд? Журналистката Биляна Славейкова участва в така наречената #Spyfie кампания около "Спектър", организирана от създателите на лентата.

"Попаднах в екшъна, благодарение на социалните мрежи. Пуснах мои снимки в Инстаграм и по тях ме избраха да вляза в ролята на момиче на Бонд за една нощ на премиерата на "Спектър" в Лас Вегас. С мен бяха още две момчета от България", разказа Биляна в "Преди обед" по bTV.

"Агентските" преживявания на чаровната българка започват още с пристигането във Вегас, когато всеки от участниците в купона получава по един телефон, от който започват да валят мисии. "Първата вечер, уморена от летенето и часовата разлика, си бях легнала. Телефонът звънна и ми наредиха за 10 минути да съм облечена и да се явя на рецепцията на хотела. Качиха ни на автобуси и ни поведоха на някъде, без нищо да ни казват.

Озовахме се в пустинята Мохаве

която е недалеч от Лас Вегас.
Там ни очакваха екстремни бъгита, създадени за състезания в пустинята. Оборудваха ни с каски, очила и се впуснахме в надпревара. А аз за първи път се качвах на бъги. Накрая стигнахме до място, където ни очакваше закуска ала Джеймс Бонд - с яйца, наденички и всякакви други нездравословни неща. Следващата ни спирка беше язовирната стена Хувър Дам на река Колорадо. Там трябваше да правим рафтинг и да гоним отвлечен агент. През цялото време организаторите ни караха да се чувстваме като във филма на Бонд. Много се забавлявах. А вечерта беше премиерата. Килимът не беше червен, както е обичайно за подобни церемонии, а зелен. Даниел Крейг не присъстваше, защото по същото време трябваше да е на премиерата на "Спектър" в Мексико", описва преживяванията си журналистката.

Един от най-вълнуващите мигове за нея е покрай снимката от Космоса в Хувър Дам. За така нареченото "спайфай" се използва сателитна камера с висока резолюция "Деймос-2", както и ултра HD видео камерата "Ирис", която се намира на международната космическа станция. Обикаляща на 600 километра над Земята, "Деймос-2" увеличава мащаба към локацията, заснемайки впечатляваща снимка от птичи поглед. След това чрез камерно предаване гледката от въздуха е използвана за създаване на снимки в близък план на всеки гост. Над 200 души, между които и журналистите от цял свят, публикуват в социалните мрежи уникална част от историята.

"Целта на кампанията "Спектър" беше да направим света на Бонд достъпен за всички и се гордеем, че постигнахме точно това. От предоставянето на ексклузивно и задкулисно съдържание, през рекламата стартирала най-напред във Фейсбук, до уникалното по рода си "Spyfie"", споделят организаторите.

Всъщност доста хора отдавна познават 27-годишната чаровна дама. Тя организираше детските концерти с класическа музика "Фортисимо Фамилия". Главен редактор е на сайта goguide.bg. и един от създателите на Doglar - първото българско приложение за запознанства на домашни кучета.

Кънките са от страстните й хобита

а Борис Виан е любимата й теми за разговор.
"Пяната на дните" е книгата, която тотално ме пречупи и ме превърна във фен на Борис Виан. Десетки пъти съм се опитвала да обясня, че няма друг писател, който да "притежава" по този начин думите и да има подобен поток на въображението, писател, който да приютява толкова деформирани човешки същества. Романите му са музика, като джаза на Дюк Елингтън, който обожавал. Етгар Керет ме спечели с "Автобусният шофьор, който искаше да бъде Бог" и оттогава го следя. Разказите често се оказват моят жанр. Възхищавам се на умението да споделиш история накратко, но да въздействаш достатъчно силно. Без излишни приказки. Затова и Кърт Вонегът е сред любимите ми писатели. В библиотеката ми е още "Гравьор на сънища" на Александър Секулов. Що се отнася до него, адмирации както за историите, така и за визуалната част на всяка от книгите му", споделя още Биляна.

Любимите й цитати също са от Виан: "Винаги сте могли да устоявате на желанията си и още го можете. Затова ще умрете разочарован." ("Червената трева") и "Човек не остава някъде, защото обича някого. Човек си тръгва, защото мрази някого. Само злото ни кара да действаме" ("Сърца за изтръгване").

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай