Момче излезе от 10-месечна кома, не знае за Covid

Той е прекарал два пъти вируса

Момче излезе от 10-месечна кома, не знае за Covid | StandartNews.com

Тийнейджър, който излезе от 10-месечна кома, не знае за пандемията от коронавируса, въпреки че два пъти е прекарал болестта.

Джозеф Флавил, 19-годишен, е блъснат от кола докато се разхожда в Стафордшир на 1 март миналата година, три седмици преди първото национално заключване на Великобритания, пише Guardian.

Лелята на момчето споделя, че семейството е затруднено как да му разкаже и обясни за случващото се. „Просто не знам откъде да започна. Преди година, ако някой ми беше казал какво ще се случи, нямаше да повярвам".

Тя казва, че семейството се е опитало да обясни чрез видеовръзка, че не могат да бъдат с Джозеф заради ограниченията заради коронавируса, но още не са се опитвали да му разкажат за мащаба на пандемията. "Разговаряме по телефона и се опитваме да го накараме да разбере, че наистина искаме да сме с него, но просто не можем да го направим", казва още тя.

Джозеф прекарва два пъти COVID-19, докато е в болницата, и двата пъти се възстановява. Майката му успява да го посети на 19-ия му рожден ден през декември, но през цялото време е трябвало да остане на дистанция и с пълно защитно облекло.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай