Сряда,

Мистерията. Как хората са се озовали на Земята

От: Редактор -
1517
Мистерията. Как хората са се озовали на Земята
A
A
A

Според учените хората най-вероятно са били кръстосани с друг вид, вероятно от звездната система Алфа Кентавър, която е една от най-близките слънчеви системи до Земята, в далечното минало, което е довело до съвременните хора.

В Тел ал-Ухаймир в днешен Ирак, където някога е бил древният шумерски град Киш, археолозите откриха един от най-старите древни документи на планетата, плочката Киш, за която се смята, че датира от 3500 г. пр. н. е.

Списъкът на шумерските царе казва, че Киш е първият град, който има царе след потопа, започвайки с Джушур.

Развитието на способността за изразяване на мисли чрез писане е един от първите начини, по които човекът се различава от животинския свят.

В продължение на пет хиляди години човекът генерира електричество, раздели атома, създаде компютри и много други. Постигнахме това, което другите видове все още не са постигнали.

Никой друг вид на земята не може да се похвали с толкова уникални постижения за толкова кратък период от време. Интересното е, че в сравнение с други видове на Земята, нашата "еволюция" е сравнително кратка.

От появата на първия хоминид на Земята е минало много малко време, най-вероятно няколко милиона години. Това е един от най-големите научни въпроси на всички времена: Защо само нашият вид е постигнал това ниво на технологичен интелект?

Очевидно няма нищо по-напреднало на планетата Земя от хората.

Много учени са съгласни, че хората, извън техния интелект, не са много способни да заемат широк спектър от местообитания. С други думи, ние сме много ограничени, когато става въпрос за нашата планета.

В допълнение към невероятната ни интелигентност, биолозите са забелязали и контрастите между човешката физиология и тази на другите животни на Земята. Много учени са съгласни, че в сравнение с други животински видове на Земята, хората са доста странни.

Например конче при раждането е в състояние да ходи и функционира почти самостоятелно, но човешкото дете не може да направи това, което ни прави напълно безпомощни. С други думи, ние сме родени, преди да сме готови за живот, пише сайтът Блиц.бг.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички