Мистерията. Как хората са се озовали на Земята

Човекът се различмава твърде много от животните

Мистерията. Как хората са се озовали на Земята | StandartNews.com

Според учените хората най-вероятно са били кръстосани с друг вид, вероятно от звездната система Алфа Кентавър, която е една от най-близките слънчеви системи до Земята, в далечното минало, което е довело до съвременните хора.

В Тел ал-Ухаймир в днешен Ирак, където някога е бил древният шумерски град Киш, археолозите откриха един от най-старите древни документи на планетата, плочката Киш, за която се смята, че датира от 3500 г. пр. н. е.

Списъкът на шумерските царе казва, че Киш е първият град, който има царе след потопа, започвайки с Джушур.

Развитието на способността за изразяване на мисли чрез писане е един от първите начини, по които човекът се различава от животинския свят.

В продължение на пет хиляди години човекът генерира електричество, раздели атома, създаде компютри и много други. Постигнахме това, което другите видове все още не са постигнали.

Никой друг вид на земята не може да се похвали с толкова уникални постижения за толкова кратък период от време. Интересното е, че в сравнение с други видове на Земята, нашата "еволюция" е сравнително кратка.

От появата на първия хоминид на Земята е минало много малко време, най-вероятно няколко милиона години. Това е един от най-големите научни въпроси на всички времена: Защо само нашият вид е постигнал това ниво на технологичен интелект?

Очевидно няма нищо по-напреднало на планетата Земя от хората.

Много учени са съгласни, че хората, извън техния интелект, не са много способни да заемат широк спектър от местообитания. С други думи, ние сме много ограничени, когато става въпрос за нашата планета.

В допълнение към невероятната ни интелигентност, биолозите са забелязали и контрастите между човешката физиология и тази на другите животни на Земята. Много учени са съгласни, че в сравнение с други животински видове на Земята, хората са доста странни.

Например конче при раждането е в състояние да ходи и функционира почти самостоятелно, но човешкото дете не може да направи това, което ни прави напълно безпомощни. С други думи, ние сме родени, преди да сме готови за живот, пише сайтът Блиц.бг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай