Меган надви британските таблоиди

Британски съд отхвърли възраженията на "Mail on Sunday" по делото срещу херцогинята

Меган надви британските таблоиди | StandartNews.com

Британски съд отхвърли възраженията на таблоида "Mail on Sunday" срещу предишно решение, че е нарушил личното пространство на съпругата на принц Хари - Меган Маркъл, като е отпечатил откъси от писмо, написано от нея до баща ѝ, съобщиха световните информационни агенции.

Херцогинята на Съсекс заяви след обявеното съдебно решение, че победата ѝ е за всички, страхували се да защитават нещо, което са смятали, че е правилно. Тя добави, че е време вестникарската индустрия да се промени.

Бившата актриса изпраща писмото на баща си през август 2018 г., три месеца след сватбата си с малкия син на лейди Ди.

Отхвърлянето на обжалването спестява необходимостта тя да се яви на процес, на който и баща ѝ, с когото са в лоши отношения, би дал показания.

Адвокат на таблоида каза преди месеци, че Меган е написала писмото със съзнанието, че то може да бъде отпечатано. Тя отхвърли това предположение, припомня БТА. На изслушване в съда миналия месец обаче юридическият екип на медията предостави изявление от бившето ѝ пресаташе Джейсън Науф, че тя и Хари са обсъждали да сътрудничат на авторите на биография за тях - нещо, което по-рано брюнетката отричаше.

Меган се извини, но каза, че не е подвела съзнателно съда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай