Майстор на перото ще учи английски гратис

Тийнейджърът снима в школската тв, мечтае да следва в чужбина

Майстор на перото ще учи английски гратис | StandartNews.com

Кампанията на "Стандарт" "Възкреси доброто" доказа, че хората, които искат да помогнат на младите таланти у нас, не са никак малко. След като младият биолог Теодор Трифонов от НПМГ спечели курс по английски на Острова, предоставен от "Интеграл", още едно българче ще учи езика на Шекспир, само че у нас. Консултантска къща "Дарби" предложи тази възможност на Мартин-Александър Атанасов, осмокласник от 134-о СОУ. Малкият шампион от конкурса "Голямото писане", който с есето си показва, че прекрасно владее силата на словото.

"Какво стои между красивото и грозното? Безличното. А между таланта и бездарието? Посредствеността. А между доброто и злото? Между тях стои онова, което убива по-жестоко и от най-страшното зло - безразличието". Това е написал осмокласникът Мартин-Александър в есето си, с което спечели пред куп конкуренти конкурса "Голямото писане" - училищният аналог на популярното състезание "Голямото четене". Темата за разсъждение била "Кое е по-лошо, злото на злия или безразличието на добрия". Със сигурност второто, отсича Мартин.

Младият талант дели времето между книгите, компютъра и училищната телевизия, където с охота се проявява като монтажист и оператор в школското студио "Медиум". Признава, че засега още

не е решил какъв иска да стане

но мечтите му витаят около информационните технологии и телевизията. Запален е и по професията на майка си - графичен дизайнер, макар че скромно признава: "Правя някои неща с фотошоп, но още не съм много добър". Засега онова, което момчето е заснело в училищния тв канал, се "върти" в междучасията и в YouTube. Бъдещето ще покаже дали сегашният осмокласник ще успее да сбъдне мечтите си, или драстично ще промени плановете му.

Тъй като желанието му е да учи в чужбина, каквато и специалност да избере, курсът по английски е особено подходящ за Мартин-Александър. "Дарби" му предлага възможност за интензивно обучение през лятото в зависимост от нивото на езика, което е достигнал. "Ние сме фондация, която подкрепя талантите на България, затова се радваме, че нашата награда отива при него", каза управителят на "Дарби" Бистра Илиева. "Ще му дадем възможност

да надгради знанията си

по езика, за да го доведем до ниво за сертификат", разказа Илиева.

Още една организация също предложи безплатно обучение по английски на талантливо дете - читалище "Средец" в "Красно село". Все още търсим даровитото българче, което да се възползва от тази възможност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай