Майката на Митко Цонев остава завинаги в САЩ

Деменция осуети прибирането на Анахид Тачева в родината

Майката на Митко Цонев остава завинаги в САЩ | StandartNews.com

Бившата съпруга на легендарния актьор Коста Цонев и майка на покойната тв звезда Димитър Цонев - Анахид Тачева, никога повече няма да стъпи в България. Една от най-видните красавица на соца от три години живее при дъщеря си в САЩ, но не може да пътува на далечни разстояния, тъй като проявява признаци на деменция. Щерка й Ани, която е кръстена на нея, е категорична, че не може да рискува състоянието на майка си, която трябва да е под постоянни медицински грижи. 

През 2019-а някогашната говорителка се готвеше да празнува в София своя 80-и юбилей. Пандемията обаче осуети плановете й и по всичко личи, че Анахид ще остане завинаги в САЩ.

Тачева беше в отлично здраве, преди през 2016-а синът й Димитър да бъде покосен от фатален инсулт. В следващите месеци ексцентричната й щерка Теодора на два пъти опита самоубийство и съвсем съсипа психиката на достолепната дама.

Анахид Тачева е едва на 22 години, когато печели конкурс в телевизията и се превръща в най-известната ѝ говорителка. През 1978-а Ани напуска „Сан Стефано“ и заминава с втория си съпруг Васил Тачев за Виена. Бракът им продължава 37 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай