Майка и дете полетяха от тераса

10-годишното дете почина на място

Майка и дете полетяха от тераса  | StandartNews.com

Шумен. Майка и 10-годишното й дете паднаха от тераса на четвъртия етаж в блок в Шумен. Момченцето, което страдало от аутизъм, е починало в болница от травмите си, а жената е настанена в лечебното заведение с няколко фрактури, но без опасност за живота.

Инцидентът станал в 8,20 ч. тази сутрин в кв. „Тракия”. Съседка от първия етаж чула глух звук от тупване, показала се на прозореца и като видяла двете кървави тела да лежат на плочника под терасите, се обадила на Бърза помощ.

Медиците шинирали крака на 10-годишния Венелин още на място, преди да го транспортират до болница. Друга линейка пък откарала майката Мая.

Детето е било прието в МБАЛ – Шумен в изключително тежко състоЯние, с травми в областта на корема, гърдите и главата, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Юлия Димитрова. Лекарите се борили няколко часа за живота на малкия пациент, направили му спешна операция, но въпреки това не успели да спасят живота му и момченцето издъхнало от тежка кръвозагуба.

Майката на Венелин пък е настанена в Интензивно отделение със счупвания на петни кости и поясен прешлен, но без опасност за живота.

По непотвърдена информация се касае за нещастен случай. Мая видяла, че детето й се е надвесило над парапета на терасата и в следващия миг полетяло. В опита си да го хване, жената не успяла да се задържи на балкона и паднала след него. Въпреки няколкометровия полет, след удара Мая още била в съзнание и дори промълвила „Паднах” на съседката, която първа доближила двете тела.

От полицията отказаха всякаква официална информация с мотив, че по случая все още се работи.

Майката Мая не работила от доста време, за да се грижи за болното си дете, разказаха съседи. По непотвърдена информация тя не била стабилна психически, вероятно заради постоянните грижи за болното си дете. Бащата Румен, който работи в един от шуменските заводи, преди години припечелвал в чужбина, но като разбрал, че положението със сина му Венелин е сериозно, зарязал гурбетчийството и се прибрал при семейство си в Шумен.

Мая и Румен имат и по-голям син на 18-19 години.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай