"Марица" празнува юбилей с изложба

"Марица" празнува юбилей с изложба | StandartNews.com

Пловдив. Вестникът на Южна България "Марица" изненада града под тепетата с голям празник за 135-ия си рожден ден. Репортерите подариха на града специална изложба "135 години журналистика в Пловдив". В 20 постера на пл. "Стефан Стамболов" бе представена историята на вестниците, излизали в края на XIX и началото на XX век в Южна България. "Горд съм, че съм кмет на града, в който преди повече от век излиза първият общобългарски вестник на свободните хора - вестник "Марица", обяви кметът Иван Тотев. Пловдивчани, които се събраха на площада, научиха историята на изданието от словото на главния редактор Любомир Минчев.

По време на изисканото тържество край фонтана с пеликаните стана ясно, че е учредена награда за принос в българската журналистика, която "Марица" ще връчва ежегодно. Тази година от шестимата номинирани за статуетката бе отличен Иван Коджабашев, който 14 години работи във вестника.

Специален гост на празника бе главният редактор на в. "Стандарт" Славка Бозукова. Както повелява традицията, тържеството завърши с наздравица с чаша вино.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай