Манолова: Във Враца човещината е заспала

Манолова: Във Враца човещината е заспала  | StandartNews.com

Омбудсманът Мая Манолова заяви в ефира на бТВ, че "обществото, като че ли е в полудрямка, която трябва да бъде прекъсната и това става, когато се случи нещо драстично като това убийство във Враца."

"Зад този случай прозират много тревожни обществени процеси – например чувството на безнаказаност, липсата на доверие в институциите и безразличието на обществото", посочи Манолова.

"Във Враца освен чудовищното престъпление виждаме и нещо друго – как човещината е заспала. Срещам се с този феномен и в обичайната си работа напоследък – човек реагира тогава, когато е лично засегнат", добави тя.

"Към мен се обръщат хора, когато институциите не си вършат работата. Има случаи, в които хората ги е страх, особено ако живеят в малък град, където всички се познават и представителите на властта се чувстват като местните феодали", заяви Манолова.

По думите й промяната на обвинението на двамата братя, убили Тодор, е вследствие на това, че гражданското общество във Враца се е събудило.

"Като гражданин няма как да не адмирирам случаите, в които гражданите излизат на улицата и заявяват своето мнение, но от друга страна като юрист се притеснявам, че трябва да се случат някакви обществени бружения, за да си свърши работата някоя местна прокуратура", коментира още омбудсманът, цитиран от "Фокус".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай