Неделя,

Маккартни призна: Ленън е виновен за гибелта на Бийтълс

От: Агенция Стандарт -
790
Маккартни призна: Ленън е виновен за гибелта на Бийтълс
A
A
A

Засягайки отново темата за разпадането на "The Beatles", музикантът Пол Маккартни категорично опровергава предположението, че той е виновен за "гибелта" на легендарната ливърпулска четворка. Говорейки като гост в епизод на предаването "This Cultural Life" на Radio 4 на BBC, който предстои да бъде излъчен на 23 октомври, музикантът споделя, че Джон Ленън е бил този, който е искал да се разпусне бандата.

"Не аз предизвиках раздялата. Беше нашият Джони", казва Пол.

Феновете на групата отдавна обсъждат кой е виновен за разпадането на легендарните "The Beatles", като много от тях обвиняват Маккартни. Tой обаче твърди, че желанието на Джон Ленън да "се освободи" е основният двигател зад раздялата.

Пол казва още, че объркването относно раздялата е било допуснато, защото мениджърът им е помолил членовете на групата да мълчат, докато не сключи редица бизнес сделки.

Интервюто предшества шестчасовия документален филм на Питър Джаксън, описващ последните месеци на групата. Лентата "The Beatles: Get Back", която ще излезе през ноември по Disney +, със сигурност ще преразгледа разпадането на легендарната ливърпулска четворка. Коментарите на Пол Маккартни са съобщени първо от  в."The Observer".

Запитан от интервюиращия Джон Уилсън за решението да се оттегли сам, Маккартни отвръща: "Спрете точно тук. Не аз съм човекът, който предизвика раздялата. О, не, не, не. Един ден Джон влезе в една стая и каза: "Напускам Бийтълс". Това провокира ли раздялата или не?"

Той изразява тъгата си от разпадането, споделяйки, че групата все още е правила "доста добри неща", предава БТА.

"Това беше моята група, това беше моята работа, това беше моят живот. Затова исках това да продължи", допълва Пол.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com