Люис Хамилтън стана рицар

Елизабет II удостои с рицарски звания над хиляда души

Люис Хамилтън стана рицар | StandartNews.com

Певецът Крейг Дейвид, актьорът Тоби Джоунс и седемкратният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън бяха удостоени с рицарски звания. Сред отличените с благородническа титла от кралица Елизабет II фигурират и десетки личности, изявили се в борбата с пандемията, съобщиха световните агенции, предаде БТА. В Новогодишния списък на отличените са включени имената на над хиляда души - от знаменитости от първа величина до обикновени британци, получили признание за службата си в полза на обществото. 

Със същата почест беше удостоен кинооператорът Роджър Дикинс, известен с работата си зад камерата в лентите "Блейд Рънър 2049" и "1917". Актьорът Тоби Джоунс, известен с ролите си в "Цветният воал" и "Фрост/Никсън/", беше произведен в офицер на Ордена на британската империя. Гримьорката Пат Макграт на свой ред стана дама-командор на същия орден.

Голям е броят на отличените в Новогодишния списък, взели непосредствено участие в борбата с коронавируса. По традиция имената на лауреатите се публикуват два пъти годишно - преди Нова година и през месец юни, когато кралицата Елизабет II отбелязва официалния си рожден ден. Тази година, заради пандемията, огласяването на Летния списък беше отложено за първата половина на месец октомври.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай