Четвъртък,

Любомира кандидатства в ЮЗУ

От: Failed to load user -
1204
Любомира кандидатства в ЮЗУ
A
A
A

Благоевград. Любомира Стоянова от Благоевград опита да осъществи още едно свое желание – да учи висше. Младата майка, която на 20 юни стана на 23 години, кандидатства в Югозападния университет „Неофит Рилски". Тя се яви на изпит по български език, иска да учи специалност „Връзки с обществеността".

„Смятам, че се справих добре с теста. Но резултатите ще покажат дали съм успяла. По-важното е, че отново преследвам мечтите си", сподели благоевградчанката, която от края на месец април тази година има сигурна работа и доходи. Труди се като чистачка в цигарената фабрика „Благоевград БТ".

Историята на борбената млада жена стана обществено достояние миналата година. Тя наследи огромни дългове на покойния си баща към банки. Имаше огромна опасност да загуби ипотекираното от него жилище. И да остане без покрив над главата си заедно с 16-г. си брат Марио и с 2-годишния си син Даниил. Заради непосилен кредит от над 70 000 лева плюс лихвите към една банка и още над 15 000 лева към друга. Но след публикациите в медиите много добри хора се трогнаха от съдбата на Любомира и й протегнаха ръка за помощ. Сред тях е и депутатът от Коалиция за България Страхил Ангелов. Той на два пъти бе в Благоевград и помогна на Любомира да получи всички документи по кредита на баща си. Готов е да погасява и част от дължимото към банката.

„Млада съм, готова съм цял живот да работя, за да ги върна, но детето ми да има покрив над главата си", твърди младата благоевградчанка.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички