Лоша изненада! Нов капан на времето

Какво ще се случи следващата седмица

Лоша изненада! Нов капан на времето | StandartNews.com

"Слънце на изток и дъжд на запад в съботния ден". Това прогнозира синоптичката на БТВ Натали Трифонова.

"Тук ще има гръмотевици на много места. По-интензивно ще вали в областите Благоевград, Пазарджик и Смолян, където са в сила предупреждения от първа степен.

В източната половина на страната ще бъде предимно слънчево през целия ден. Максималните температури в съботния ден ще бъдат между 26 и 31 градуса. В София максималните температури - около 26. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток.

Над планинските масиви в Западна България утре на много места ще има кратки валежи с гръмотевици, а в останалите масиви ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Вятърът в планината - слаб до умерен от изток-североизток. Температурата на 1200 метра височина - около 17-18 градуса, на 2000 метра - около 11", каза тя.

"В неделния ден в Източна България ще се задържи предимно слънчево, а в западните и централните райони отново ще има краткотрайни валежи, гръмотевици, остават и условията за градушки. Иначе ще бъде много топло. В по-голямата част от страната дневните температури ще достигат, а някъде и ще надхвърлят 30 градуса.

В началото на следващата седмица през страната ще премине студен атмосферен фронт. В понеделник ще вали на много места в западните райони, а във вторник валежната зона ще се премести и на изток. Очакват се гръмотевични бури и на места отново ще има условия за градушки. Температурите ще се понижат с около 4-5 градуса и във вторник максималните температури ще са между 23 и 28", завърши Трифонова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай