Летят с АТВ-та към парламента

Дора Янкова натиска газта, бори стреса с колело

Летят с АТВ-та към парламента | StandartNews.com

Какви са политиците, когато свалят вратовръзките? Някои от тях грабват раници и хващат гората, други яхват колела, трети... АТВ.

Тежката машина е любима на ексдепутата от ГЕРБ Емил Радев.

Известно е, че карането на АТВ не е безопасно хоби, макар силно да вдига адреналина. Радев е пукал ребро при падане преди години. Още му държи влага и инцидент от тази зима. В Еленския Балкан при -15 градуса Радев се строполил в река, пропукал леда и едва излязъл с плуване и вкочанен. Но не се разболял. А АТВ-то едва го издърпали с джип - цялото било в лед, не можело да запали. Но вече работи. Радев кара собствено АТВ, което държи в гараж във Варна. Обикаля по чукари главно близо до морската столица. "АТВ се кара с компания - в интернет е пълно с маршрути. Нашата компания също записваме на джипиес нашите и ги пускаме в специализираните сайтове", разказва Радев. Юристът от ГЕРБ отново е на избираемо място в кандидатдепутатската листа във Варна.

Почитател на екстремното изживяване е и ексдепутатът от столичния квартал "Надежда" Иван Божилов. Той е в листата, която води не кой да е, а лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов - в 25-и район в София. Божилов е падал много пъти, но за разлика от Радев досега не се е контузил. Според него най-важна е добрата екипировка. А и той скача от АТВ-то при проблем, не пази машината. "При последното падане добре, че бях с каска - гумата ме удари по главата", разказа Божилов. Има едно АТВ. Всъщност му е второто, след като крадци задигнали едно от вилата му в едно от софийските села след Костинброд. От тогава си държи машината при приятел с автосервиз. "И без това след всяка каране нещо има за ремонти", небрежно вметва Божилов. Синът му Стефан също кара с него. Той има детско АТВ. Както и кросов мотор. Детето е падало само в локва от мотора. Съпругата му пуска детето да кара с баща си със свито сърце. Божилов и половинката му чакат момиче през август. "Но ако е мъжкарана, батко й ще я научи да кара", зарича се ексдепутатът.

Червената Дора Янкова пък разпуска с колело и ски според сезона.

Така водачката на смолянската листа на Коалиция за България се освобождава от стреса. Бившата кметица е любител и на екстремните скорости. Но признава, че спазва всички ограничения на пътя и само на магистралата обича да настъпва газта. За разлика от политиката, където гони високите скорости, за да финишира първа. И почти винаги успява. Като отборен играч е свикнала да работи в тандем. Рядко може да я видите сама. Около нея непрекъснато има хора - колеги, приятели. Обича да помага и я грабват каузи за младите и българското. Като истинска родопчанка се разтапя от музикалната емблема на своя край - гайдите. Но обича и джаз и рок. Дора е признат гид за Родопите. Кръстосва планината и може да ви покаже неподозирани пътеки към фантастични места. Сигурно затова като става кмет на родното Момчиловци в зората на демокрацията, прави от селото истински магнит за туристите. Пътешествията пък са буквално в кръвта й. Куфарът й за пътуване е винаги готов. А минути са й необходими, за да тръгне на път.

Не като хоби, а като завет се брои майсторенето на родопски халища. Тънкостта на ръчния стан Дора научила от майка си. И признава, че може да тъче и черги.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай