Лекар! Холестеролът ви рязко ще спадне, ако ядете тази ядка

Ето коя е тя

Лекар! Холестеролът ви рязко ще спадне, ако ядете тази ядка | StandartNews.com

Холестеролът от високо ниво може да бъде рисков, ако не се лекува. Наличието му означава, че имате твърде много мастна субстанция в кръвта си. Пренебрегване на състоянието и липсата на лечение може да доведе до запушени кръвоносни съдове, а в резултат на това до инсулти и инфаркти.

Излишъците от мастна субстанция често се причиняват от определени навици в начина на живот, като например ядене на твърде много мазни храни и недостатъчно движение. Въпреки че има лекарства, които могат да помогнат в случая, хората с този проблем обикновено са съветвани да преразгледат диета си. Орехите могат да помогнат да помогнат в случая, тъй като намаляват холестеролните нива.

Орехи и висок холестерол Има два вида холестеролни отлагания, открити в кръвта - условно се разделят на "добър" и "лош" холестерол. Наличието на първия вид, известен като липопротеин с висока плътност, намалява вероятността от сърдечни проблеми или инсулт. Докато вторият вид или липопротеините с ниска плътност (LDL) излага на по-висок риск от тези патологии.

„Проучванията показват, че яденето на половин чаша орехи на ден може да понижи нивата на липопротеините с ниска плътност в кръвта. Те съдържат значителни количества растителна есенциална омега-3 алфа-линоленова киселина (ALA). Проучванията показват, че ALA допринася за поддържането на нормални нива на холестерол в кръвта, което е важен рисков фактор за сърдечно-съдови заболявания“, казва диетологът Игор Строков.

Редовната консумация на тази ядка в количество от половин чаша води до трайни резултати.

 Другите ползите от ореховите ядки включват:

Подобряване на паметта благодарение на съдържанието на омега-3 и 6 незаменими мастни киселини, които помагат за подобряване на паметта и когнитивната функция.

Предотвратяване на депресия - проучванията показват, че ниските нива на омега-3 могат да навредят на будното и активно състояние на ума. 

Подобряване на двигателната функция - омега-3 мастните киселини правят чудеса с мозъка включително подобряване на двигателната функция.

Подкрепа за красотата на кожата - тази ядка съдейства тя да изглежда по-млада - да бъде по-здрава и по-еластична. Това се дължи на съдържанието на витамин Е. Между другото, ореховото масло е ценен козметичен продукт за намаляване на сухотата на кожата.

Подобряване на състоянието на ноктите и косата - това се дължи на биотина (витамин В7), който предотвратява косопад и заздравява ноктите. Витамин Е придава на косата и ноктите здрав блясък.

Помощ при управление на теглото - ореховите ядки са с високо съдържание на фибри, протеини и мазнини, които ви помагат да се чувствате сити по-дълго.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай