Понеделник,

Кубрат с многофункционална спортна зала

От: Администратор -
A
A
A

Борисов готов да дава BG гражданство на англичаните

Тук в Кубрат при откриването на спортната зала виждам заедно ходжата и попаи мога да кажа само добри думи за това. Днес, когато светът се дели и нови разделителни линии минават отвсякъде, само за въоръжение се говори, тук ме питат само за пенсии и асфалт." С тези думи премиерът Бойко Борисов откри новата спортна зала в Кубрат. Той изрази надежда, че децата от региона ще тренират тук, ще отраснат спортувайки като укрепват физически и ще градят спортни кариери.

"60 километра пътни отсечки се ремонтират сега в общините Кубрат, Исперих и Завет. Миналата година обещахме тези ремонти, сега ги изпълняваме", обясни премиерът.

"Това е един прекрасен район. Много англичани сега се чудят как да се върнат обратно в Англия. Така че проблемите са за Великобритания, не са за нас. Ще искат сигурно гражданство. Ние сме отворени, добре дошли са". Така Борисов коментира най-горещата новина от днес, свързана с решението на британците да напуснат ЕС.

Поводът за посещението в Кубрат е откриването на многофункционална спортна зала, построена с европари. Проектът на стойност 4 милиона лева е изпълнен със средства от Програмата за развитие на селските райони.

Новата зала е с капацитет 500 седящи места. В нея може да се играе баскетбол, волейбол, хандбал, тенис на маса, футбол на малки врати, да се тренира борба, вдигане на тежести.

Освен церемонията по откриването на спортния комплекс посещението на премиера в района на Разград включва и инспектирането на строителството на второкласен път между общините Исперих и Самуил. Заедно с него в Лудогорието бяха и министрите Лиляна Павлова, Десислава Танева и Красен Кралев.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички