Кралски внучки поемат щафетата

Принцесите Беатрис и Юджини са нужни на семейството след Мегзит, заяви кралски биограф

Кралски внучки поемат щафетата | StandartNews.com

Принцесите Беатрис и Юджини ще поемат щафетата от Хари и Меган, заяви кралският биограф Робърт Лейси.

Лейси, който е консултант на сериала, посветен на монархията – „Короната“, очаква на сестрите да им бъдат възложени по-сериозни задължения в династията, след като херцозите на Съсекс се оттеглиха. Сестрите в момента не са смятани за активни старши членове, защото не изпълняват официални задължения и не представят кралицата.

„Заместници на Хари и Меган ще се намерят. Времето на сестрите дойде, ако те са готови да приемат предизвикателството. От това се нуждае семейството след Мегзит. Трябва да минат поне още 15 години, преди поколението на принц Джордж да е готово за действие“, коментира Робърт пред „Hello!“.

Лейси отбеляза и иронията в това, че Хари даде за пример именно братовчедките си като модел, по който самият той би искал да живее.

Принцесите са девета и десета на опашката пред трона. В момента работят и не получават подкрепа от правителствения фонд „Sovereign Grant“, който спонсорира официалните задължения на Елизабет II. Дъщерите на принц Андрю и бившата му съпруга Сара Фергюсън се явяват на няколко кралски събития в годината, като понякога се присъединяват към поне едно от ежегодните летни градински партита на баба си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай