Коя е палавницата, откраднала целувка от Чарлз?

Случката, която CNN припомня, всъщност не е чак толкова спонтанна

Коя е палавницата, откраднала целувка от Чарлз? | StandartNews.com

Март 1979 г. Бъдещият крал на Великобритания Чарлз (тогава принц) е на 30 години и е на обиколка в Пърт, Западна Австралия, от името на майка си кралица Елизабет II.

Макар и на чуждестранна визита, младият принц не пропуска традиционния си ритуал да поплува в 6,30 ч. сутринта.

Докато излиза от морската вода, негово височество е пресрещнат от Джейн Прийст, 26-годишен модел.

Облечена с изрязан бански, тя се киска и палаво поставя ръце на раменете на срамежливия Чарлс, а само след секунди го целува по бузата, оставяйки го в тотален захлас.

Случката, която CNN припомня, всъщност не е чак толкова спонтанна, колкото изглежда на пръв поглед.

В документален филм от 2013 г. кралският фотограф Кент Гавин признава, че е помолил Прийст да "изтича и да целуне" Чарлз, за да създаде възможност за снимка.

Година по рано, в друго интервю за вестник Evening Standard, Прийст обяснява как рандевуто, целящо да "направи Чарлз по-достъпен", не е протекло точно по план. "Когато ме видя, той се гмурна във водата, така че си помислих, че ще го последвам, но когато влязох, той пък реши да излезе", разказва Прийст пред вестника.

"Така че го последвах навън, с мокра коса, развален грим и се чувствах като пълен идиот. Всъщност отидох и сложих ръце на гърдите му, за да го целуна, а Чарлз каза: "Не, не мога да те докосна, не мога да те докосна".

Въпреки това снимката предизвиква вълна от коментари и  заема първите страници на изданията по цял свят. Запечатаният момент остава един от редките случаи, в които британски принц е заснет по бански, допълва още CNN.

Палавата фотография с принца носи бърза слава и за самата Джейн Прийст. По това време тя вече е станала майка, но след сензацията със снимката създава успешна кариера на модел.

"Той беше абсолютно очарователен. Бях толкоа превъзбудена за тези няколко минути.", връща се назад в спомените си Джейн пред Evening Standard.

/profit.bg/

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай