Кошмар на пътя за хиляди почиващи българи (ВИДЕО)

Кошмар на пътя за хиляди почиващи българи (ВИДЕО) | StandartNews.com

Нашенци пътуват за 4 часа и повече от София до Пловдив

Пълен кошмар в жегата преживяха хиляди българи, избрали да пътуват в събота за предстоящите почивни дни. Ключови пътища в страната бяха затапени от километрични колони от автомобили.

Най-голямо задръстване имаше по АМ "Струма" в посока Кулата, където от сутринта движението се осъществява във всички платна, включително и аварийната лента.

Тапи на входа на Дупница имаше от сутринта до тази вечер. По обяд движението от София към Дупница се пренасочи по стария път през Долна Диканя, но това също доведе до опашки от изнервени водачи. Много хора бяха принудени да изберат черния път през селата Тополница и Яхиново, за да стигнат до Дупница, съобщава "Фокус".

Следобяд кметът на община Дупница Методи Чимев разпореди да бъдат раздадени повече от 2400 бутилки с минерална вода, които да бъдат раздадени на хората, чакащи с часове в задръстването. Получени са сигнали и за множество припаднали заради високите температури.

Засилен бе трафикът и по АМ „Люлин" след разклона Перник – Кюстендил до село Усойка и по Главен път Е-79. Заради ремонтите в Пазарджишкия участък на АМ "Тракия" там също се образува задръстване с дължина повече от 10 км. Там са станали 10 леки пътнотранспортни произшествия, но за щастие няма пострадали. 

Наши читатели алармираха, че са пътували по 4 и повече часа от София до Пловдив. 

Много българи, избрали да почиват в Гърция, недоволстваха от километричните опашки на "Кулата" и "Маказа". Най-интензивен бе трафикът между Благоевград и Сандански.

Нови задръствания по основните пътни артерии в страната се очакват след три дни, когато българите ще започнат да се прибират от своята почивка. На 22 септември от обяд до 19:00 часа ще има две ленти за движение в посока Перник-София. Движението в четири участъка на „Тракия" ще става двупосочно. Поради ремонта на виадуктите „Елешница" и „Бъбреш" на магистрала „Хемус", движението ще се извършва двупосочно в платното в посока Варна, съобщава Нова тв.

Повече за трафика през първия почивен ден вижте тук:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай