Вторник,

Кои са най-вироглавите депутати. Класация

От: стандарт -
6660
Кои са най-вироглавите депутати. Класация
A
A
A

Водачите на парламентарните групи на „Възраждане“ и „Има такъв народ“ Костадин Костадинов и Тошко Йорданов са най-наказваните депутати в 47-ото Народно събрание. Парламентът бе разпуснат на 2 август след по-малко от 8 месеца живот. За този период са наложени общо 13 дисциплинарни наказания - 11 забележки и 2 порицания, показа справка на „Флагман“.

Най-непослушният народен представител е Тошко Йорданов. Той има цели 3 забележки.

„Достоен“ опонент обаче му е Костадин Костадинов, който има една забележка, но и едно порицание, което се води за по-тежка дисциплинарна мярка.

На следващо място е рапърът Ицо Хазарта, който иначе се казва Христо Петров и бе депутат от „Продължаваме Промяната“ (ПП). Той е с 2 забележки. Едната е за селфи със среден пръст в пленарната зала.

Съратникът му от ПП Искрен Митев е с една санкция, но тя е порицание. Причина за нея бе конфликт с Костадин Костадинов, при който се стигна до леко физическо съприкосновение между двамата и безредици в залата.

По една забележка имат Тома Биков и Росица Кирова от ГЕРБ, Марин Шишев от ПП, Хамид Хамид от ДПС и Цончо Ганев от „Възраждане“.

Прави впечатление, че повечето наказани са били депутати на ръководни позиции – председатели или зам.-председатели на парламентарните си групи или на Народното събрание.

Изключения са Митев, Шишев и Ицо Хазарта, които бяха само редови членове на групата на ПП.

Повечето санкции бяха свързани с обидни реплики, отправени от трибуната или от място.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com