Кои са най-скъпите разводи в Холивуд

Някои от най-големите мачовци в развлекателната индустрия олекват с милиони

Кои са най-скъпите разводи в Холивуд | StandartNews.com

Майкъл Дъглас - 45 милиона   

Майкъл Дъглас през 1977-а се жени за дъщерята на австралийски дипломат – по това време Диандра Люкер е само на 19 и все още не знае, че актьорът не пропуска да отстреля нито едно красиво същество, което носи рокля. През следващияте 18 години го разбира по трудния начин. И тъй като скандалите и прошките нямат край, Майкъл се подлага на лечение, което би трябвало да го отърве от сексуалната му зависимост. През 1995-а Диандра подава молба за развод.

Пол Макартни - 48,5 милиона

Делото за развода на Пол Макартни и бившия модел Хедър Милс е разнищено на 58 страници. В тях въпросната дама твърди, че великият музикант я замеря с чаши, троши бутилки в главата й, насочва нож към ръката й, бута я във ваната, докато е бременна, забранява й да работи, не й дава пари, пие, взима наркотици и постоянно я бие. Сметката за всичко това е 48, 5 милиона. Хедър иска двойно повече, твърдейки че Пол Макартни притежава 800 милиона, но се оказва, че състоянието му е двойно по-„малко“. Така тя получава по по 1400 за всеки час от четиригодишния им брак.

Джеймс Камерън – 50 милиона

Джеймс Камерън, режисьорът на „Титаник“ и „Аватар“, се жени четири пъти. С трите си съпруги се развежда мирно и тихо, но с четвъртата удря на камък. Линда Хамилтън от „Терминатор“ му разказва играта, побесняла от факта, че Камерън се сваля със Сюзи Емис от „Титаник“, и яко го глобява.   

Гай Ричи прибира 80 милиона на Мадона

Характерът на Мадона е силно мъжкарски – каквото е пожелала, го е постигнала, а когото не иска, гони веднага. Гай Ричи, бащата на сина й Роко, получава 80 милио на при развода им. Това е онзи рядък случай в развлекателната индустрия, при който плаща жената. Мадона винаги е уникална – тъкмо заради това отстъпва на бившия си мъж и замъка, и веригата пъбове в Англия. Но въпреки всичко Роко Гай Ричи рядко се вижда с майка си.

Кевин Костнър – 80 милиона

„Танцуващият с вълци“ откупва свободата си от Синди Силва за 80 милиона. Те се запознават още в колежа, женят се през 1978-а. Три деца и 17 години по-късно бодигардът на Уитни Хюстън хуква по чужди жени.  

Харисън Форд - 90 милиона

Харисън Форд и Мелиса Метсън са съпрузи почти 20 години. През цялото това време из Холивуд се говори, че Индиана Джоунс често кръшка на жена си. През 2000-та тя губи търпение и подава молба за развод и за компенсация за моралните щети. Делото продължава три години.

Стивън Спилбърг – 100 милиона

За разлика от колегите си Стивън Спилбърг няма вина за това, че Ейми Ървинг иска да се разведе с него. Режисьорът нито изневерява на актрисата, нито я разлюбва. Единственото му прегрешение е, че е богат – и затова Ейми му прибира половината имущество.   

Арнолд Шварценегер – 200 милиона

Мария Шрайвър посочва „непреодолими различия“ в молбата си за развод с Арнолд Шварценегер, въпреки че целият свят знае причината за това – извънбрачния син на Терминатора от домашната помощница. Но племенницата на президента Кенеди не желае да размахва мръсното бельо на семейството. По законите на щата Калифорния след 25 години брак съпругата има право на половината от състоянието на мъжа си. Така известната журналистка прибра 200 милиона.   

Мел Гибсън - 400 милиона

Мел Гибсън и Робин Мур се запознават през 1970-а – доста преди старта на световната му слава с „Лудия Макс“. Женят се през 1980-а и живеят заедно 26 години, през които раждат 7 деца. След това той се пропива и в алкохолната мъгла се отдава на руската старлетка Оксана Григориева. Адвокатката Лора Уосър успява да измъкне от Гибсън 400 милиона долара за бившата му съпруга и наследниците им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай