Кои наргилета са по-добри – египетските или китайските

Няколко основни разлики, които ще ви помогнат при избора

Кои наргилета са по-добри – египетските или китайските | StandartNews.com

Независимо дали за първи път купувате наргиле или търсите ново, с което да допълните колекцията си, дизайнът и качеството на произведения дим най-вероятно ще бъдат сред основните съображения, които ще имате относно покупката. Съществуват два вида наргилета, от които можете да избирате: наргилета, произведени в Египет, и такива, направени от Китай.

Всяко от тези наргилета има своите предимства и недостатъци. Ще се опитаме да ви помогнем да разберете основните разлики, за да можете да вземете информирано решение, преди да похарчите парите си.

1. Дизайн

Ако искате да се запознаете с наргилето, египетското е най-добрата отправна точка. Популярността му е основната причина, поради която съвременните компании се опитват да произвеждат негови реплики. Те отиват и по-далеч като се опитват да гарантират, че техните тръби отговарят или надминават следвания еталон. Когато една нова тръба бъде представена на пазара, веднага се поставя въпроса сравнима ли е тя с тази на Khalil Mamoon.

2. Майсторство

Когато купувате египетско наргиле, вие сте сигурни, че ще получите изключително уникален уред. Всяко наргиле е ръчно изработено, което го прави много уникално и с характерна индивидуалност. Тъй като те са направени изцяло на ръка, вие задължително ще забележите някои визуални несъвършенства (драскотини, вдлъбнатини, несиметричност и други подобни). Те обаче не нарушават качеството на наргилето.

Китайските наргилета, от друга страна, са създадени от калъп и се произвеждат масово. Това им придава идентичен външен вид и в тях няма нищо уникално. Те обаче са страхотни, ако предпочитате перфектната визуална естетика. Ако, обаче, сте любител на наргилето, който цени автентичността, египетското наргиле е вашият правилен избор.

3. Цена

Египетското наргиле се предлага в пълен комплект, който включва всичко необходимо за използване. Това прави египетските наргилета по-скъпи в сравнение с китайските им еквиваленти. Но въпреки че са по-скъпи, струват всяка стотинка, която давате за тях. В изработката им се инвестира много - от качеството на материала, време, необходимо за изработка, качеството на изработка и неговата издръжливост.

От друга страна, китайските наргилета са много евтини и лесно достъпни. Тъй като те се произвеждат масово, малко се инвестира в изработката им. Това обикновено намалява производствените разходи и е причина да се продават евтино.

4. Качество на дима

Качеството на дима е първокласно при египетските наргилета поради уникалния дизайн на вътрешната им тръба. Това улеснява вдишването на дима, тъй като обикновено ширината е  1 инч. Това води до разлика в качеството на дима и количеството, дължащо се на отвора с широк диаметър на тръбата.

Китайските наргилета имат по-тънка тръба, която произвежда по-малко количество дим. Качеството на дима също е ниско. Това означава, че ако качеството на произведения дим е важно за вас, египетските наргилета са по-добрата алтернатива.

5. Трайност

Колко дълго ще издържи едно наргиле е определено най-важният аспект, който трябва да се има предвид при покупката на наргиле. Ако искате да инвестирате в наргиле, което ще работи и ще ви служи дълго време, следователно трябва да помислите колко устойчиво е то на вода и влага. Това се определя от материала, използван за изработката на наргилето.

За египетските наргилета се използва месинг, който гарантира здравина, не ръждясва и не корозира от водата. Китайските наргилета се произвеждат предимно от алуминий и неръждаема стомана. С течение на времето тези наргилета се разяждат от водата. Египетските наргилета са създадени да ви служат цял ​​живот, което всъщност не е така при китайското наргиле, което изисква подмяна на части с течение на времето.

Въз основа на предпочитанията ви за стил, бюджет, издръжливост и други фактори, ние се надяваме, че сега ще ви е по-лесно да решите какво наргиле е добро за вас и защо. Египетското наргиле ще ви даде множество приятни моменти, на които бихте се насладили, докато китайското предлага добра функционалност за кратко време.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай